Vardagsbestyr och bröllop

Senaste tiden har varit en bergochdalbana, både på ett bra och dåligt sätt. Mycket att göra, både med plugg och annat och när jag väl satt mig ner och inte haft något direkt för mig så har jag inte haft lust till att ens skriva. Det är så tråkigt då blogga var en sådan glädje för mig, skrivandet var ett stort intresse. Nu känner jag inte igen min stil att skriva då det blivit så annorlunda, nästan lite krystat.
 
I lördags var jag i alla fall på en av mina kusiners bröllop. Det var jättefint och trevligt. Jag hamnade med ett härligt gäng vid bordet och vi spenderade mest tiden med att skratta och larva oss.
 
 

Tacksamhet - funderingar en natt

Denna natten till söndagen så är jag vaken, då jag fuskade och drack Cola så koffeinet gör sig nu påmint, och känner hur jag ler inifrån och ut. Jag kan bara inte sluta känna mig tacksam. För jag har det ju så fruktansvärt bra! För ett år sen skulle jag aldrig tro att jag skulle vara här idag: egen lägenhet, pluggar till undersköterska och kommer i sommar ha råd att äntligen börja övningsköra! Men utöver dessa fantastiska förändringar har jag alltid haft det bra. 

Vi som speciellt lever i Sverige idag, vi glömmer bort hur bra vi har det. Vi glömmer bort att tacka för demokratin: rätten till att tro vad vi vill, rätten att tycka vad vi vill, rätten att uttrycka oss, att vi lever i fred. Jag är så tacksam just inatt att jag som sagt inte kan låta bli att känns lyckan spira på insidan.  För visst så har man ibland det riktigt dåligt, men det betyder inte att vi inte heller samtidigt har det också väldigt bra. 

Jag tänker i alla fall tänka lite extra just på hur tacksam jag är att jag också inte behöver göra något speciellt i morgon, utan att jag får ligga och lata mig om jag vill. Och sen är jag tacksam att jag faktiskt får skriva vad jag vill på min blogg utan att känna kanske en liten ångest att jag skulle hamna i fara. Glöm inte bort att känna tacksamhet till just rätten att uttrycka sig. Vi måste faktiskt vårda den mer istället för att bara ta den för givet, och kanske skulle vi kunna använda den bättre också. Dessa är bara nattliga tankar men tänkte att jag skulle dela med mig av dem. 

Födelsedag och fester

Nu har jag som vanligt glömt bort bloggen, jag är då omöjlig på att hålla detta till en vana, haha.
 
I tisdags så fyllde jag 25 år, vilket känns enormt konstigt. Inte för att jag har åldersnoja utan för att jag inte tycker jag alls känner mig gammal. Jag känner mig snarare väldigt ung och kry. I alla fall så firades jag igår av vänner och av ungdomarna från kyrkan. Det var riktigt trevligt och det slutade med att vi satt och såg roliga klipp på min tv från youtube och skrattade för fullt. Efter kalaset så for jag hem till mina föräldrar en stund innan jag gick en promenad hem och landade i soffan och såg på The fresh prince of Bel Air. Mys!
 
Idag så kom min familj över för att hjälpa mig förbereda inför dagens kalas. Släkt och lite andra vänner skulle komma för att fira mig. Tror vi var allt som allt femton pers här i min lilla tvåa. Det blev trångt men inte mindre mysigt för det! Det mest chockerande idag var att jag fick en iPhone 6 i present, är så passande då min telefons skärm varit trasig så länge och jag har inte haft råd att reparera den. Efteråt satt min familj och jag och såg på en film tillsammans.
 
 
 
Nu sitter jag med musik strömmandes ur högtalarna medan jag skriver. Den här helgen har verkligen varit något extra.

Jag är så stolt!

Idag så gjorde jag provet som skulle vara på halva min Medicin 1 kurs. 185 sidor i boken att läsa, göra alla självtest via internet för att se vad jag kan och läsa igenom alla mina examinationer. Jag var så fruktansvärt nervös idag innan jag gick till skolan då det ändå skulle vara ett stort prov. När jag väl kommer dit visar det sig att det inte alls är som jag trott. Det var mest diskussion, vi var två elever och min lärare satt och lyssnade, observerade. Vi fick diskutera och hjälpa varandra. Min lärare sa att jag kunde mycket, vilket var en enorm lättnad. Jag t o m kunde saker som jag inte ens läst om. Skit i jantelagen - jag är så fruktansvärt stolt! Jag kunde latinska namn, svåra begrepp och små detaljer som jag inte trodde hade fastnat i huvudet. Det här ska firas!