So now I say goodbye to the old me, it's already gone

 
 
Äntligen har han släppt en ny låt! Jag har saknat hans musik.

The soil gets harder, the shovel won't behave

 
Jag har ju inte varit en skötsam bloggerska på ett tag(långt tag, men det håller vi tyst om) och har nu äntligen tagit lite bilder. Ja, att de är på mitt rum är ju en annan sak men jag försöker vänja mig vid min 1D så då är det bara bra att ha lite i rummet att plåta. Så nu får ni nöja er med lite detaljer från rummet.
 
Annars då? Jo, det är bara bra just nu. Som allt annat går det ju upp och ner men är mest bra. Jag jobbar ibland, slappar, har varit till Stockholm med kyrkans lovsångare för att sjunga i en kyrka(gick jättebra!), firat syster som fyllt år, städat etc. Lite saker har blivit gjorda men inte så mycket som jag velat, men är det inte typiskt oss människor att alltid känna oss otillräckliga? Så nu tänker jag inte tänka mer på det utan försöka vara positiv(det perfekta svepskälet till att ignorera allt man skulle ha gjort helt enkelt). Nä,men glad är jag allt just nu!

Hold on to this lullaby

 
Jag snubblade över dessa fantastiska tjejer! Lyssna och njut!

Fb-sida är äntligen klar!

 
Nu har jag äntligen skapat en egen fb-sida för mitt fotograferande. Så för den som vill är det bara att gå in här och gilla! Jag skulle bli otroligt glad då!

Playing with marionettes

 
Ja, är man nördig så är man. Det är det här som jag hållit på med den här kvällen. Jag skapade en typisk "strand-tjej" och skapade ett strandhus åt henne. Tycker det faktiskt blev ganska så bra!

I must confess that I feel like a monster

 
Det här är det enda som jag kunnat fånga med den nya kameran då vädret har bestämt sig för att busa lite. Och nej, det är inte smuts i min lins utan det är reflektionen från ljusslingan rung min lilla spegel.

I said the past is dead


From the distance my choice is simple

 
Äntligen. Jag har länge känt att min kamera börjat falla isär, känt av dess begränsningar. Men det har aldrig funnits pengar till just ett köp av kamera. Men för ett tag sen så kollade jag på nätet och såg en annons, hajade till och kollade ännu en gång. Priset var löjligt lågt att jag knappt trodde det kunde vara sant, och i så fall så kunde den aldrig finnas kvar att köpa. Fast jo, det var faktiskt sant och jo, den fanns kvar att köpa. Så nu mina vänner har jag en Canon EOS 1D Mark II. Det känns lite konstigt och jag kan knappt vänta tills jag får testa den på allvar.

Koloskopin: hur gick det?

 
Nu är jag hemma igen från sjukhuset och såhär har det gått:
Jag fick genast gå och byta om till en stor skjorta och ett par vita knästrumpor(se bilden ovan), låste in mina kläder, gick på toaletten och sen var det dags för förberedelserna. Sköterskan, som förövrigt var lika söt i utseendet som hon var i personligheten, sa åt mig att ligga ner på britsen, hon tog mitt blodtryck och kallpratade med mig. När det kom till den fruktade kanylen(som jag skrev om innan) så var det såklart inga problem att ta den i armvecket, sen att hon var så duktig att det knappt kändes gjorde ju det inte direkt mer smärtsamt. Efter en stund kom en annan sköterska in, lika söt som den andra, presenterade sig och sa med glimten i ögat att hon skulle vara vid min "bakre del".
 
Till slut så kommer läkaren in, presenterade sig och frågade om de påståenden han sa, om varför jag hade kommit, stämde vilket de såklart gjorde. Han sa vad som skulle hända och att det kunde göra ont men att de skulle vara så försiktiga som möjligt. Sköterskan som varit med mig hela tiden säger åt mig att lägga mig på sidan och sen ger hon mig både lugnande och smärtstillande. Sakta känner jag hur jag blir tröttare och ögonen inte riktigt hänger med. Sen börjar hela proceduren. Ju längre de kommer in med kabeln med kameran, ju mer smärta blir det. Till slut ligger jag och kvider mig, gnyr, snyftar och känner tårarna bränna bakom ögonlocken. Hela tiden så sitter sköterskan vid min sida, övervakar och om jag minns rätt så höll hon min hand. När hon hör mina ökande klaganden så beslutar de sig för att ge mig ännu mer medel och jag känner hur jag försvinner.
 
Plötsligt så vaknade jag upp, liggandes i en säng på uppvaket, vilket för mig bara var en lättnad. Det var över och nu var det bara att sova ett tag. Jag minns inte hur länge jag låg där men en annan sköterska kom fram till min säng och sa att det var dags att klä på sig och att jag skulle få lite att äta. Hon hjälpte mig upp och ledde mig fram till omklädningsrummet då jag inte riktigt var stadig på benen. Jag fick en macka och lite saft att äta och sedan kommer läkaren in och berättar hur det gått och vad de sett. Han tyckte jag var jätte duktig och sa att det var inget ovanligt förutom att de med all säkerhet nu visste att det var IBS. Han gav mig lite råd och sen så var det bara att åka hem.
 
När vi kom hem så åt vi och sen gick jag och la mig och sov ett bra tag. Jag är fortfarande väldigt trött och lite yr men annars mår jag väldigt bra. Är så otroligt tacksam för personalen som var otroligt fin och välbemötande. Så tack till personalen på Kullbergska Sjukhuset i Katrineholm!
 
(Förlåt för långt inlägg men blir lätt så när jag väl har något att skriva)

Fasta, koloskopi och bisarra tankebanor

Härmed dubbar jag mig själv till den sämste bloggaren, någonsin. Lät det där bra? Tänkte skriva det annorlunda än vad jag brukar göra. Jag har inga ursäkter som vanligt, förutom att jag avsaknar bloggmaterial av kvalité vilket såklart har skapat en hel del frustration. Fast måste dock säga att jag saknar att skriva ner tankar och information här då jag älskar att just skriva. Det har inte blivit mycket av den varan alls, inte ens utanför den här bloggens värld.
 
I alla fall så kan jag uppdatera er lite om vad som sker just nu. Just i denna stund sitter jag i en turban och känner pirr i kroppen. Imorgon bitti ska jag nämligen iväg till sjukhuset för att gå igenom en koloskopi som det heter. Pga det så har jag idag varit tvungen att fasta, endast fått äta frukost i morse och sen tvinga i mig minst ett stort glas vätska varje timme. Visst känner ni glädjen över uppgiften när ni läser om den? Nä, jag trodde väl det...

Det har gått förhållandsvärt bra men .... det är just tankarna. Jag har tänkt på om det kommer göra ont, intalar mig att det inte kommer vara så farligt då jag kommer få både lugnande och smärtstillande, tänker sedan på kanylen och blir följande lite småskraj och intalar mig själv att jag absolut måste säga åt dem att sätta den i armvecket, INTE i handen då jag har lite känsliga händer(eller som många säger: känsligahänder-nojja), och fråga om smärtstillande-krämen(vetejvaddenheter-krämen) så att det inte gör ont, tänker sen på vad läkaren ska tycka om hur jag och min tarm ser ut(fråga mig inte ens varför), hur läkaren ser ut och uppför sig, hur många kommer medverka, tänker på att sköteskorna inklusive läkaren säkert kommer tycka jag är larvig, sen kan en tanke komma flygande att det kanske inte alls är verkligt att jag ens ska vara med om detta.
 
Ja, fråga mig inte hur min hjärna fungerar för låt mig säga såhär: det är ett enda stort kaos-mysterium och jag vet definitivt inte hur jag kommer kunna somna inatt.

Snart ska du slita ut det trasiga hjärtat