You want to run the opposite way


Två bilder som jag verkligen gillar. Den sista vill jag göra till en canvas och sätta upp på min framtida vita lägenhetsvägg. Japp, jag har stora planer jag.

I alla fall så åker jag hemåt idag. Klockan 16.35 går bussen från Jönköpings tågstation och upp till Nyköping där jag blir hämtad. Det känns faktiskt lite skönt. Såklart dock att det inte känns bra att lämna pojken min här men vi syns snart, han ska komma upp till Flen om ungefär två veckor så det är ju inte långt. Vi avslutade gårdagen med att sitta och dricka lite juice och äta god mörk choklad med nötfyllning framför filmen "Land of the lost". Görknäpp och smått äcklig på sina ställen men annars var den riktigt bra. Så nu vet ni vad jag kommer att göra idag: bussa mig upp till södermanland. Vi hörs!

Gotland 2011- del 2


Här kommer andra delen utav gotlandsbilderna. Såklart var vi upp till fårö en sväng, som man måste göra när man är där. Vädret var inte med oss men jag fick ändå en hel del bilder.

Just a big headache-issue

En puss tidigt på morgonen innan du stack till jobbet och jag ligger och läser din IKON-tidning för att försöka vakna. Nu sitter jag och njuter av lugnet, av Lisa Ekdahls ljuva stämma ur högtalarna från datorn med fåglarna utomhus som akompanjang och av kunna låna internet och tjuvkolla på vad folk gör där ute i världen genom bara några musklick. Njuter av att veta att jag har dig, dina gröna ögon som ibland skiftar till vackert marint blå, att kunna skratta in på småtimmarna med dig, att höra dig säga till folk att jag är din flickvän, att kunna vara migsjälv runt dig med alla mina brister och sår. Lyckan...att vara din igen.

Samtidigt inser jag att jag åker snart härifrån, från ljuva småland. Jag drar mig ärligt från att tänka på det, samtidigt som jag vet att jag både måste och att det skönt ändå på ett vis. Du behöver egentid, jag måste ta mig tid att fundera. På vad jag vill, vad jag ska göra och vart jag ska hamna. Att ha friheten att välja är nästan mer outhärdligt än att bara ha ett alternativ. Vad enkelt det vore att bara åka med strömmen, att göra det som var tänkt innan.

Jag hatar att behöva svara på frågorna som alla ställer, att behöva veta, att ha ett svar överhuvudtaget är ett stort irritationsmoment. Är jag inte så genomskinlig? Är det inte så lätt att se att jag inte vet, och att jag inte vill svara? För en gångs skull så vill jag vara osynlig. Jag blir så nervös av allas snack om framgång och jobb. Pengar. Jag ryser av tanken på det. Suckar och tänker:"Se mig inte, se mig inte. Fråga mig inte, fråga mig inte snälla." och låtsas som att jag är så intresserad som jag borde, som alla andra är. Istället spelar jag fia med mina hjärnceller och hoppas hela frågeleken snart ska vara slut.


Och hör Lisa Ekdahls stämma sjunga:"Låt allt bli som förr." Jag håller hjärtligt med, samtidigt som jag inombords skiker nej.

"Ameerah of the forest"


How could I miss this?


Gotland 2011- del 1Ett livstecken från mig blev en massiv bildbomb från tiden på Gotland. Hoppas ni har överseende med den usla uppdateringen, men jag har ju det så bra här i Småland som ni kanske förstår. Lägger upp mer senare.

Because you don't know what it means to me


The thing of remembering is beautiful

Jag ville bara ge ifrån mig ett tecken på att jag fortfarande lever. Just nu sitter jag vid min morfars dator och har precis avnjutit kvällsmat med de andra. Jag har inte tid, eller ord att skriva mer. Dock lovar jag att bilder kommer att komma upp senare när jag har tid. Det blir nog säkert när jag är nere hos gabriel och kan koppla in nätet till min egna laptop. Men jag har det i alla fall bra här!

"Ameerah of the forest"

En liten experimenterad version utav en av bilderna i "serien"

This is summer

weheartit

Jag känner hur jag börjar komma till ytan igen, få luft och kan slappna av. Jag gick för en stund sen ut med pappa på en långpromenad. Vi gick runt i kvarteret och sedan längst med sjön. Vi fick också bevittna den rosa- målade solnedgången. Imorgon far vi till Uppsala. Sedan så är det bestämt att vi ska fara över till Gotland. Det ska bli riktigt skönt att bara komma bort, komma till mormor & morfar. Jag ska gå till Röda Korset-butiken nära dem och försöka fynda böcker som jag alltid gör och sen ska vi såklart gå ner till hamnen och ta oss varsin glass, det hör liksom till. Det är sommar för mig.

I feel like our world's been infected...


I am not myself today, as you may thought I was

Ja, jag lever. Jag är bara inte mig själv just nu och känner mig inte helt hundra. Jag är just nu hemma hos mina föräldrar i Flen för att ta reda på vad jag egentligen vill och hur jag egentligen mår. Vad jag vet just nu är att inte allt står rätt till. Jag känner mig trött hela tiden och känner ingen motivation till något. Jag tackar Gud för att jag har så underbara föräldrar. Mamma kom upp i söndags och hämtade mig efter att jag hade haft en gråttattack/ångestattack och hade messat att jag inte orkade vara kvar där uppe längre. De tar hand om mig, lyssnar och finns här för mig. Det känns jobbigt att skriva det här, men jag tror ärligt inte jag kommer tillbaka till Uppsala igen, och inte heller till jobbet. Mamma vill att jag ska besöka en läkare, men det känns bara som att de kommer säga vad jag redan vet. Jag kommer att följa med familjen till Gotland ungefär en vecka för att bara komma bort lite och koppla av. Bara så ni vet hur läget är just nu.

Behind your eyes I can be myself


I wish I could

Jag vill rymma. Rymma från jobbet. Jag är väl inte klok, men det skiter jag i. Jag vill rymma iväg och glömma bort att jag är fattig, att jag är vuxen. Vuxen och måste ta ansvar. Varför ska det vara så tråkigt att vara vuxen? "Det är det inte, du kan förändra din situation." Hade jag sagt till någon annan. Det finns faktiskt ett jobb som jag vill söka. Som är mer mig. Men såklart är jag rädd och tror inte att jag kommer att få det. Och sen känner jag att jag inte pallar. Jag pallar inte för jag är så trött, så sönderstressad. Det hela gör att jag sitter och skäms istället, eftersom jag tycker att jag borde klara av det. Jag är gripande tjugoett år! jag borde ha all energi i världen, men det har jag inte.
Att alla andra verkar ha kul, reser och har all tid i världen gör inte saken bättre. Jag vill spy på det.

If only you where here with me

Jag sitter, och har suttit, och ser på Dr Quinn med min syster som har några av boxarna. Älskar den serien, och musiken ska vi inte prata om. Ibland kan jag få tårar i ögonen då det är så vackert...

That boring thing you love

Jag snodde en lista, så tråkig jag är.

Namn: Lydia Marie Ledenvik
Piercingar: Hål i öronen sen jag var ungefär sex år, men jag har aldrig några örhängen.
Tatueringar: Nej
Längd: 161,5 cm sist jag mätte mig. Men det verkar som att jag blivit längre *glädjedans*
Skostorlek: 38-40 beroende på skor
Hårfärg: Kastanjebrun. Mörkbrun
Fräknar: Små små på kinderna och näsan när jag har solat mycket.
Motto: När du gör något så ska du göra det ordentligt
Kär? Ja!
Önskar du att du bodde någon annanstans? Ja, ärligt talat trivs jag inte i Uppsala. Visst är det en fin stad men den är samtidigt väldigt... stel, plus att det inte finns några direkta badställen om du inte tar bil.  Dessutom så är det sex timmar ifrån Gabriel, vilket tär lite på oss. Det är jobbigt att inte bara kunna åka hur som helst till varandra, och att vi måste planera våra resor. Att bo i Jönköping har varit en sak jag velat länge, även innan Gabriel. Det är en vacker stad och människorna där är underbara. Sedan har jag alltid velat bo i Göteborg, London för ett tag eller liknande.
Tycker du att du är attraktiv? Oftast är det svårt, men mer och mer så ser jag att jag är det. Jag har vissa dagar då jag tänker för mig själv "Shit, vad jag är snygg!" och ler på det där busiga sättet. Medan andra dagar kan jag sitta ihopkrupen och grina av att jag känner mig ful och eländig. Det är en process.
Vilket schampo använder du? Jag byter jämt, men jsut nu har jag V05 eller vad det heter.
Vilken parfym använder du? Just nu har jag en av Paris Hiltons. Den luktar så gott! Brukar annars inte gilla så söta dofter.
Vad är du rädd för? Att inte lyckas med det jag gör. Att bli ensam, att mina nära och kära dör. etc.
Gillar du att tvätta? När jag väl gör det ja, haha. Det är behagligt!
Gillar du berg- och dalbanor? En del. Har inte åkt så många men balder gillas starkt! Om nu folk tycker den räknas.

Senaste…
Filmen du hyrde? Minns jag inte, så änge sen var det!
Filmen du köpte? Bolt om inte jag minns fel. Eller Monsters Inc. (ja, ajg gillar barnfilmer, de äger!)
Låten du hörde: "Rebell yell"
Låten du laddade ner? Har inte laddat ner musik på riktigt länge.
Personen du ringde? Min mamma.
Personen som ringde dig? Mamma, haha.
TV-program du såg? "Kvällen är din" igår. Doctor Quinn nu.
Person du tänkte på? Mamma, Gabriel.

Favorit…
Sak att göra: Fotografera, sjunga, lyssna på musik, vara med mina underbara vänner, prata runt bordet och skratta som alltid med mina föräldrar, gå på promenad och prata med Gabriel, laga mat.
Sport: Jag spelade innebandy i fyra-fem år. Älskar den sporten fortfarande!
Dryck: Mjölk, cola och juice!
Kläder: Shorts och en snygg topp och klackar till!
Film: Harry Potter filmerna, Great Debaters, Mona Lisas leende, gamla disneyfilmer etc.
Bil: Porche, Audi.
Serie: Greys Anatomy

Har du någonsin…
Gråtit över en pojke?
Ja.
Gråtit över en flicka?
Ja.
Ljugit för någon?
Ja.
Varit i slagsmål?
Nej, men har väl blivit fysisk ibland.
Blivit arresterad?
Nej.
Träffat någon från internet IRL?
Japp, flera.

Antal…
Gånger du varit kär?
Tre gånger.
Gånger ditt hjärta brustit?
Två.
Hjärtan brustet på grund av dig? Kanske ett.
Tjejer du kysst?
Noll
Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med?
Några stycken :)
Gånger ditt namn varit med i tidningen?
Vet inte hur många, men några gånger är det allt.

Senaste…
Boken du läste?
En av Nora Roberts böcker
Personen du fick e-mail av? Ett företag.
Personen du fick brev av?
Sandra som tackade för att jag hjälpte till på bröllopet :)
Personen du fick sms av?
Gabriel
Gången hela din familj åt middag tillsammans?
I påskas var alla på plats
Saken du köpte?
Scrolla ner lite.I got some new stuff


Okej, jag vet att det inte är de bästa bilderna på vad jag köpte idag, men det är bättre än inget. Jag fick dessutom en liten goodiebag för att jag köpte allt det här :) En bra goodiebag också: strumpor, en fin sjal och lite örhängen. Dock ser byxorna ut att vara liite små så jag kanske måste byta dem. Och allt det här var på 50% rea utom det svarta linnet, nice!

In the midnight hour


A big smile on my face, big dreams in my head

(google)

Äntligen slog jag till! Ni anar nog inte hur glad jag är att äntligen få ett igen efter att det förra gick sönder!

Relax, take it easy

När vi kom hem satte vi oss på balkongen och tog lite kvällis. Så härligt då solen sken rakt in på vår balkong :)


En Lydia som ser rätt sliten ut? Haha, men njöt gjorde jag allt.

Världens sämsta outfitbild? Haha, men såhär ser jag ut just nu. En fin sak från H&M.

I can feel the summerbreeze dancing in my hair


Dagen idag har spenderats med min syster. Vi duschade och fixade oss för att sedan åka ner på stan. Vi satte oss och beställde varsin pajbit på Storken(vart annars?) först innan vi sedan beställde in lite fika. Vi pratade, skrattade - njöt helt enkelt. Vi har inte haft en umgängesdag på evigheter så jag tänkte att jag skulle bjuda ut min syster - som ställt upp för mig otroligt mycket det här året jag bott hos henne. Efter Storken-besöket gick vi och handlade lite i en av galleriorna. En underbar eftermiddag helt enkelt! :)

Hush little baby, don't you cry

En underbar och fin låt.

Nu har jag landat här hemma och hunnit slappa lite. Tog en kalldusch direkt när jag kom hem och har ätit en skål med god yoghurt. Det gick jättebra idag på jobbet, dock var det ju lika varmt om inte mer som igår så man nästan svettades bort. Jag är bara glad för att jag är ledig i helgen och att jag fick mitt sommar-schema, som såg helt okej ut!

"Ameerah of the forest"


Jag experimenterade lite och blev nöjd med resultatet :)

I wish we could fly away

En underbar låt som jag njuter av just nu.

Jag fick ett samtal av chefen, det blir jobb på måndag men inget under helgen(yes!) så det är rätt skönt. måste skriva upp det i min almanacka så jag inte glömmer det, haha. Hon hade glömt ge mig schemat igår men ska göra det idag istället. Jag är ganska så peppad att se det, samtidigt som det är lite nervöst. Idag är det jobb som vanligt 16-22. men som sagt så ser jag fram emot helgen. SKa slappa och bara ha det trevligt!

When is it gonna be my time?


Img. Google

Jag var så glad och uppe i varv efter jobbet, som gick super. Men sedan läste jag om hur roligt alla andra har. "Och här ska jag jobba." tänkte jag. Det är lite trist, verkar som att alla är ute och har skoj, är med vänner, äter gott etc. medan man själv ska vara duktig och jobba. Visst, jag gillar mitt jobb och är glad när jag är där. Men samtidigt blir man så trött och man träffar i snitt ingen om dagarna då. Sedan att många åkt hem och inte är kvar här i Uppsala  gör det hela lite trist. Men i helgen är jag i alla fall ledig så då ska jag både vila och ha lite roligt har jag planerat. Det bara måste jag!

I got my memories always inside of me


I got nothing without you

Bild från Gullbranna

Usch. Jag fattar inte att jag kom upp ens. Men det gjorde jag visst, och man känner sig som en mumie i skallen. Men snart ska jag väl vakna, måste nog äta en frukost snart så att det kan bli möjligt. Det gick i alla fall bra igår på jobbet, och jag fick reda på att jag ska få mitt sommarschema idag plus att de ville att jag ska jobba imorgon också. Bara att tacka och ta emot.

With every move that I make


Kunde inte hålla mig, måste lägga ut detta klippet med en låt som jag peppar med just nu. Så otroligt härlig!

I want everything


Bilder från helgen nere hos Gabriel

Så, nu har jag duschat och fixat iordning mig för att sedan ha satt mig ner och äta lite mat. Jag fick ett samtal för någon timme sen från chefen som frågade om jag ville jobba. Så det blir att jobba från 16 till 22 idag, och även imorgon. Cash, here I come! Så då vet ni också varför jag inte kommer skriva något idag förutom detta.

I'm on the carusell again and you sits beside me, holding my hand


Du smsade mig vid ett på natten en dag under påsklovet. "Hej. Kan vi prata?/ Gabriel". Minns hur förvirrad och nervös jag blev. Vi hade inte pratat något alls under de nio månaderna, förutom två gånger då det var om praktiska saker. Jag svarade ja, och konversationen började. Först stelt och om vardagliga saker. Jag minns hur löjligt jag tyckte det var eftersom det inte kändes som att det var det som du egentligen ville prata om. Till slut kom det: "Har du saknat mig?" Det hela ledde till att vi smsade till fem på morgonen och vi både insåg att karusellen var igång igen. Om än att jag inte riktigt hade stigit på.

Vi smsade eller pratade i telefon i snitt varje dag efter det. Jag minns hur konstigt det var att höra din röst igen, men också hur bra det kändes. Jag ville dock inte vara säker på något eller vara blåögd så jag intalade mig själv och andra att det bara kanske skulle bli något. Men så fel jag hade.

Jag minns hur det pirrade i kroppen när jag såg dig, väntande på mig vid tågstationen i Jönköping. Jag log för mig själv, sådär som jag jämt gör när jag är nervös, och låtsades som inget och tog min väska. När vi kramades och gick iväg kändes det som vi inte hade varit ifrån varandra.

Nu är vi ihop igen och det känns så rätt. Jag saknar dig redan. Ditt fina leende, dina vackra gröna ögon och din varma hand som höll min. Snart ses vi igen <3

Låt honom veta att han är den enda du vill ha


"Ameerah of the forest"


This is the reason why


Det är den här grabben som var orsaken till frånvaron. Jag åkte ner till honom efter skolavslutningen.Vi tog oss ner till Gullbranna dagen efter, som ligger nära Halmstad, tillsammans med Daniel.


En tur till stranden vid Gullbranna. Om inte jag minns fel ska det vara en av de längsta i Sverige. Vi solade och tog årets första dopp.
Kallt men härligt!


Ett restaurangbesök. Det blev fläskfilé för mig och lax för Gabriel och Daniel. Jag kan säga att det var lika gott som det ser ut!

Sommartider, hej hej, sommartider


Jag vaknade vid tolv-tiden av att någon babblade något obegripligt i telefonen, visade sig vara en felrigning. Jag steg upp och bestämde mig för att idag ska jag äta en rejäl frukost. För de som känner mig så är detta ett fenomen. Jag är nämnligen inte någon som brukar äta frukost. Men jag tänkte att det är sommar och jag är ledig så jag ville slå på stort. För att vara mig det vill säga. Jag tog med mig sakerna och satte mig ute på balkongen, då det var så varmt. En skål med fil, banan och kanel, tunbrödsmackor och ett glas mjölk. Jag har suttit och slappat ett tag, njutit av att det är sommar och ledigheten. Det känns riktigt skönt om jag får säga det själv.

"The biggest LOBC-party ever"

Dålig uppdatering - men det har en riktigt bra ursäkt. Men det får vi ta om imorgon. Nu får ni en försenad och stor bildbomd från LOBC grillpartyt som var för cirkus en vecka sen. Enjoy!"Ameerah of the forest"


Nu har jag varit på LOBC's avslutning. Sång, diplomutdelning, lyssnande, skriva hälsningar i årsböckerna, få lärarnas signatur och fika. Ett härligt år med härlig undervisning och underbara människor! Snart beger jag mig till stan och äter innan jag sticker iväg.