You are the only one that can undo what I become


Två behind the scene-bilder från dagens fotande. Kan bara säga att det gick bra! Vi åkte till ett ställe som Gabriel varit till förut och det var helt perfekt för fotograferingen. Bilder kommer senare!

"I am Kick-Ass!"


Ikväll blev det att se Kick-Ass. Den var bättre än vad jag trodde, och den var inte alls förutsägbar. Nice.

If I only had two hands doing the same thing


Istället för att åka in till stan igår så blev det att stanna här. Jag packade iordning lite och surfade på datorn lite, tog det lugnt helt enkelt. Sedan när Gabriel kom så satte vi oss och såg på Predators. Har fortfarande inte bestämt mig om den var äcklig eller spännande. En mix antar jag. Efteråt så blev jag rastlös och frågade om vi inte kunde gå på en promenad, och det gjorde vi. Vi tog såklart med våra kameror och siktade mot skogen. Jag fick några fina bilder, som ni ser. Dessutom stötte vi på ett rådjur med två kid, men när jag skulle byta till ett bättre objektiv(jag stod en bit bort och skulle aldrig få en bra bild med mitt 50mm) så hann de springa iväg. Ledsen Lydia... Men bättre lycka nästa gång.

Idag har vi åkt in till stan och jag har fått lämna CV'n som jag skulle ha gjort igår, och fick mig lite telefonnummer. Sedan passade vi på att kolla lite. Jag hittade en jättefin topp inne på Monki's tokrea plus en höst/vårjacka på marknaden som var på torget. Galet snygg och riktigt billig så det passade mig fint :)

If we only knew how we broke his heart

En liten smygtitt på hur jag ser ut idag.


Jag ska strax iväg med bussen påväg in mot Jönköping och lämna ut lite CV'n. Det jobbiga är att det har regnat hela förmiddagen och gör det även nu och jag har bara en jeansjacka och ett litet paraply. Man vill ju inte komma in till företagen och vara helt dyngsur, ger ju inte direkt något bra intryck. Åh, kollade ut nyss och det verkligen står spön i backen. Funderar på att ställa in och göra det imorgon men jag har ju fixat mig och allt... Men vi får se helt enkelt. Önska mig lycka till!


Update!
Det blir inte att jag åker in nu. Gabriel åker in med mig imorgon istället. Då har jag ju möjlighet att få skjuts in.

This was our night

Usch, drömde massor av knasigt inatt. Väldigt obehagligt och konstigt. Vaknade och ville inte somna om, men såklart så gjorde jag det till slut. Burr... Länge sedan jag drömde läskiga saker.

Igår hade vi det i alla fall otroligt trevligt! När Gabriel kom så åkte vi genast iväg. Vi började med att kolla lite i affärer. Jag hittade ett par jätte sköna jeans som dessutom satt väldigt bra, ett par leggings, en jättesnygg skjorta och ett par sköna mysbyxor på rean. Även Gabriel hittade lite till sig själv.

Sedan så gick vi iväg och skulle äta. Han sa att det fanns en väldigt bra restaurang vid ån så vi gick dit. Eftersom han hade varit där så tipsade han mig deras mini-ribbs. Jag kan bara säga: wow! Inte alls mini, två stora delar plus en hel del goda pommes så jag fick lämna en del men det var så otroligt gott! Vi satt på deras uteservering och det var så härligt. Vi har inte varit ute och ätit själva på väldigt länge så det var kul att kunna vara själva lite på det sättet. Vädret var dessutom bra så det var skönt att sitta där under deras stora parasol och bara prata. Dock var väl rätten inte den mest lätt ätliga så att säga, haha.

När vi kom tillbaka så satte vi oss och hade filmkväll. Det blev att se Natt på museet 1 och 2. Riktigt härliga och lättsmälta filmer sådär på kvällen. Alltså: kvällen var riktigt härlig.

Wanna be free, free to live

Såhär fräsch är jag just nu. Röd och allmänt äcklig i håret, det är väl nya modet eller? Dumma mig fick sova med sminket inatt, vaknade och såg ut som en drogad tvättbjörn. Men så går det när man glömde att packa ner sminkborttagningsmedlet och ens kajal älskar att kladda. Nästa blir att skaffa vattenfast. Det blev att tvätta ansiktet med handtvålen som finns här. Inte direkt något att rekommendera. Det dumma också är att jag måste tvätta håret varje dag nuförtiden då håret blir så knasigt. Jag vet, det är inte bra för håret så jag ska försöka att fixa det. Alla frisörer som läser min blogg, man vet ju aldrig eller hur, kan vara lugna.

Värst vilket ytligt inlägg, men man är ju bloggare så lite ytlig måste man nog nästan vara. Just nu sitter jag mest och väntar på att Gabriel ska sluta jobba så vi kan åka in till stan och ha det trevligt. Ska nog kolla på en vattenfast kajal(finns det ens sådana?) och kanske lite kläder? Aja, vi hörs!

Edit! Oh, glömde säga att igår så såg vi fyra älgar. FYRA! Det är nog rekord tror jag. Det ni!

Sweet sweet cherries

Vi gick igår till deras körsbärsträd och roade oss en stund då mötet visade sig vara en timme senare. Gabriel åt för fullt vilket inte jag kan då jag är allergisk.
Deras hund Anja skulle såklart också ha.
Jag roade mig mest med att fota Gabriel när han spottade ut körsbärskärnor. Väldigt roande, faktiskt. Ja-a.
Och jag roade mig med att fota Gabriel när han spelade en dyster bonde. Eller ja, jag ville ta lite bilder på honom vid deras lilla bod och då skulle han minsann ta fram den där så att han ser ut som en bonde. Tok är vad han är. Min tok, fniss*fnissar som en liten fjortis*
>
Efter mötet åkte vi som sagt iväg med Daniel och badade. Det var riktigt skönt i vattnet. Dock ville Gabriel, som vanligt, inte stanna i länge då han, jag citerar, inte är en långbadare som jag (läs. "Jag har inget hull, älskling så jag fryser häcken av mig!". Min söta spinkis!).

Just nu sitter jag med en skål flingor och lyssnar på Shawn McDonald. Otroligt fin förmiddag det är!

Because I don't know what to say

När jag vaknar på morgonen så är det oftast inte morgon längre och jag ligger och drar mig i kanske en timme innan jag nästan blir fysiskt uppdragen ur sängen. Idag är ett undantag: det är tidigt och jag njuter av svalornas skrik som avbryter tystnaden utanför. Varför skapades jag inte till en morgonmänniska?



Värsta stadiet i livet är när allt faller isär och du tror att ingen bryr sig, och inte vill det heller, vilket gör att du isolerar dig och genomborrar dig själv med den där känslan av förtvivlan, sorg och smärta tills du inte orkar längre och undrar varför du är ensam.



Den bästa känslan är När glädjen är så stor att den sipprar ut genom att du inte kan hindra ett stort, fett, fult och larvigt leende, när du inte kan sluta babbla på om en händelse och man nästan hoppar upp i luften av glädje samtidigt som man ser att personen man berättar för ler, när man är hög på cola och undrar varför det inte kunde vara nyttigt, när jag är med min familj och vi får ett skrattanfall ihop och säger massa knasiga roliga saker som bara vi förstår och vi ser samtidigt hur andra vrider på sina huvud och undrar vad vi håller på med, när jag är med Gabriel och vi inte behöver säga ett ord utan vi bara njuter av att vara med varandra, när jag är med mina vänner och vi kan vara hur knäppa som helst utan att det är konstigt.



Min bästa vän är inte EN utan FLERA. Jag avskyr att sätta den här stämpeln på folk, känns som att jag degraderar någon och samtidigt säger att någon annan är bättre. Vilket inte är så med mina vänner. Vi är alla helt otroligt awesome allihop!


När jag borstar tänderna gör jag det överdrivet noga, eftersom jag är så dålig på att vara bra på det annars. Jag gör det snabbt för att jag vill slippa den tråkiga manövern och försöker att tänka på vad alla mina föredetta tandläkare, tandkirurger etc. har sagt till mig och försöker att inte få panik över att det inte kommer att bli så bra som de vill ha det, ger upp och tänker: "Äsch, nu luktar jag i alla fall mint i käften."



När jag lagar mat så älskar jag det och det blir oftast riktigt bra. Huvudkryddan är alltid timjan då jag är tokig i den och jag älskar att blanda ihop på måfå när jag väl vågar.



Jag är rädd för för att misslyckas, djupt vatten då det ger mig "Titanic-blandat-med-Hajen-känsla", kryp, när någon skriker på mig och man verkligen ser ilska i personens ögon.



Jag är bäst på att komma ihåg citat från bra/lama-filmer(helst disneyfilmer), att intressera mig för och komma ihåg udda fakta ingen brukar veta, att prata för mycket och för snabbt, att aldrig fullfölja saker.



Jag är sämst på att ändra på dåliga vanor, att säga vad jag egentligen tycker och känner, att inte få panik.



Jag tycker det är hemskt vackert tyst ute just nu att jag vill plocka ner den här tystnaden i en burk så att jag kan ta upp den ibland och lyssna på den när jag behöver det.



Jag skulle vilja få ett jobb snart som jag tycker om och klarar av, få en lägenhet som bara är min och jag kan inreda precis som jag vill, vilja sluta få ångest hela tiden och njuta av mig själv och allt runt omkring mig.



Jag ogillar först saker väldigt mycket samtidigt som jag sedan får erkänna att jag egentligen alltid har tyckt om dem. Hatkärlek är världens dilemma.



Jag tycker om de som finns kvar i mitt liv trots mina rangliga bergodalbanor och har funnits kvar där trots att jag är som en gammal viltsvins-kärring ibland.



Nu för tiden är allting uponervänt och jag fattar inte vad som händer samtidigt som jag vet att det är så rätt och jag är så lycklig.



Nu för tiden så vet jag att jag överreagerar oftast alldeles för mycket samtidigt som jag ibland inte gör det tillräckligt mycket.



Bästa dagen på veckan är fredagar, man vet att helgen är framför sig och man bara kan koppla av.



Folk brukar säga att jag pratar för mycket, är söt, sprider glädje, ger goda råd, är en bra lyssnare.



När jag blir arg skriker jag nästan halsen av mig och blir alldeles skakig. Jag kan inte heller kontrollera mig och när allting sakta går över så går jag och gråter av skam.



Jag grät senast för några dagar sedan i Gabriels famn.



I sommar ska jag ta det lugnt, fixa med jobb och lägenhet förhoppningsvis, vara med familjen, försöka fota mer.



Jag lyssnar på allt möjligt. Spotify lyssnas det via helst.



Jag pratar enormt mycket. Men när jag känner mig obekväm pratar jag inte alls.



Kärlek är människor som ger sina liv för andra, när man struntar i sig själv och bara bryr sig om någon annan, när man struntar hur ont det gör och istället ger mer, Gud är kärlek, att kunna lyfta upp någon annan och inte bry sig att man själv sjunker.



När jag vill tänka så ligger jag oftast i sängen eller sitter på bussen med musik på.



När jag bakar blir det antingen min kladdkaka, morotskaka eller brownies.



Just nu ligger jag i sängen med Gabriels mac.



I dag har jag hunnit vakna tidigt och insett att det är lika bra att ta tag i dagen och vara vaken. Ett mirakel har jag alltså hunnit med.



I kväll ska jag åka in med Gabriel till stan och kolla lite innan vi äter på någon restaurang. Kan väl säga att det är en date, haha.



Jag tycker om min familj, mina vänner, min underbara och gudasände pojkvän Gabriel, vår galna och underbare hund Mimmi, min coola katt Bilbo, sommar, cola i ett glas med två isbitar i och en citronskiva eller bara cola och ostbågar en sen kväll framför datorn, att slösurfa en dag och veta att det får man för att man är ledig, att lyssna på musik som berör mig så djupt att jag får gåshud och börjar grina, vyer som får min fotografiska sida att bara gapa och önska att jag hade just ett objektiv som skulle kunna fånga lite av dess glans, att bli förvånad på ett positivt sätt av mig själv, solbrända ben, folk som lever ut och är galet lyckliga, att kunna vara mig själv med människorna jag tycker om, att flumma järnet tills magen inte orkar längre av allt skratt, mat, att ta en kalldusch, att sjunga med folk som vet vad de gör, vinter, att burra in sig i en tjocktröja på kvällen med ett par mjukisar på benen, att handla i mataffärer, att träna, att kolla igenom gamla fotoalbum och minnas exakt var när och hur, att shoppa och mycket mycket mycket mer.


A good summer evening

Såhär såg man ut idag när man lånade Gabriels photobooth, hehe.


Idag har varit en stålande dag, förutom att jag inte sov mycket alls inatt vilket gjorde att jag var helt slut imorse. jag somnade om och sov waaaay too long. Men jag har annars tagit det lugnt genom att jag har betalat räkningar, beställt nytt mineralsmink, suttit och nördat på facebook eller spelat på Mont & Blade som Gabriel fått mig beroende av. Sedan duschade jag och fixade mig, resultatet har ni ovan, för att vi skulle iväg på möte en stund efter att Gabriel varit till jobbet. Det var jättetrevligt och det slutade med att efter mötet så for Gabriel, Daniel och jag iväg och badade. Bilder kommer imorgon! Nu ska jag äta kvällis. Shing!

.

Usch, måste ta reda på varför jag inte sover om nätterna....

Love of my life, you don't know how much you means to me

Jag älskar dig mer än någon annan på denna planeten. Det är som att min hand är gjord för att hållas av din, mina läppar gjorda för att kyssa dina och min midja formad för att omslutas av dina armar.


Lydia - "Jag har aldrig haft det här tidigare. Jag har aldrig haft någon som velat ha mig."
Gabriel -"Men du har mig."

Lydia - "Jag vill bara känna mig snygg."
Gabriel -"Skit i andra. Jag tycker du är snygg. Du är snygg."


När jag bara känner för att gråta och känner mig fulast och minst i världen så kryper jag in i din famn och försvinner in i den ett tag och lyssnar på dina fina uppmuntrande ord. Du förstår mig så väl, accepterar mig för den jag är med mina sår och ärr. När jag är orolig och bara grubblar över problem eller saker som jag är nervös över så stöttar du mig och ger mig goda råd. Du säger inte bara det jag vill höra och mår bra av, utan det som jag behöver höra och blir en bättre människa av. Du håller reda på mig, håller tag i mig när jag irrar runt som en yr höna och får mig att komma ner på jorden. Du håller mig kvar på min väg som jag vill gå och säger åt mig att sluta när jag tvivlar på mig själv.


Vi småbråkar med varandra just för att vi tycker om att reta varandra, vi är lika kittliga båda två och vet varandras små svaga punkter, vi gillar i snitt samma sorts musik,filmer och spel. vi har samma knäppa humor och kan sitta och skratta åt saker ingen annan förstår. Vi gillar att fota, måla, du spelar gitarr & sjunger och jag sjunger. Vi är tekniknördar båda två. Du är lugn, jag är uppe i det blå nästan hela tiden, du är mer åt det tysta hållet medans jag nästan aldrig har en tyst stund, du är organiserad medans jag lever mer i ett kaos, du har ett jobb och studerar, jag är arbetslös och studerar inte. Vi har mycket likheter och lika många olikheter. Vi kompletterar varandra helt enkelt. 

Våra framtida fantasier går ihop nu, och de är nästan identiska. När vi åker någonstans och ser fina små hus så sitter vi och diskuterar hur vårt ska vara. Vårt hus... Det pirrar till i magen varje gång jag hör dig säga det. Varje gång jag tänker på att vi faktiskt planerar en framtid, tillsammans. Jag tänker på att leva tillsammans med dig hela mitt liv och tänker att det inte känns konstigt alls. Det känns som det ska vara och jag är nog lyckligare än någonsin.

I need a hero to save me now



Igår var Gabriel, hans lillebror Sakarias, Daniel och jag iväg till stan. Vi åt pizza och sedan satte vi oss på ett fik en stund och hade det trevligt. Sedan så gick vi till biografen och mötte upp Sebastian. Vi såg Transformers 3: Dark of the moon i 3D. Jag hade inte sett några utav Transformers-filmerna så jag trodde aldrig att jag skulle kolla på den här, men sen så såg jag trailern förra gången jag var på bio och fastnade direkt. "Den där skulle du gilla", sa Gabriel och vi bestämde att vi skulle se den någon gång.

Så nu satt vi där och kollade och vilken upplevelse! En av de bästa bioupplevelser som jag någonsin haft. Effekterna, humorn, spänningen... Jag älskar helt enkelt filmen och kommer absolut att kolla de andra filmerna, plus att jag såklart ska skaffa den här när den kommer ut. Jag brukar inte fastna för "superhjälte-filmer" för jag tycker de aldrig blir lika bra som original-serierna. De blir också väldigt plastiga i effekterna och väldigt stereotypiska, men med den här och några andra filmer i den genren så har jag några undantag. Den här var inte plastig, den var inte stereotypisk(förutom i vissa av replikerna, but who can blame them?) och jag älskade storyn. Jag är ioförsig en pojkflicka och älskar actionfilmer, krigsfilmer, you name it. Den här föll mig perfekt i smaken. Se den, och gör det även i 3D!

A world full of people in need, tell me why.

En låt som jag tycker passar ill inlägget.

"Det är nu viktigt att vi tänker på vad som är viktigt: att vara rädda om varandra...  Idag är våra tankar hos Norge" Citerat från presskonferensen som hölls av Fredrik Reinfeldt

Jag sitter och läser vad alla skriver på facebook, på bloggar och läser nyheterna på nätet. Det är hemskt det som har drabbat Norge och jag blir sorgsen och ledsen när jag tänker på hur lätt det kan hända, vem som helst. Det är så sant så sant det som Reinfeldt sa i sin presskonferens. Det är så viktigt att vi tänker på varandra, att hålla samman och visa varandra den respekt och kärlek som vi alla behöver och har rätt till. I stunder som dessa borde vi visa hur det egentligen ska vara, visa den andra sidan. Jag ber och tänker på Norge.

- Where did you learn how to drive like that? - GTA



Igår så åkte Gabriel och jag iväg för att köpa lite film och snacks. Det blev två andra filmer och den här som vi valde att se. "The Other Guys", en film som jag fastnade för direkt! Otroligt rolig och var helt i min smak. Rekommenderas starkt!

I never thought I would do it

Tjocktröjan på, musik spelas och jag funderar på att sätta på mig Gabriels mjukisar då jag glömde mina hemma(att packa på högst tio minuter går knappt att göra felfritt) plus ett par varma strumpor. Sen när började jag vara frusen av mig, jag som är som ett element? Har varit så de senaste två dagarna. Vaknat av att jag frös och går runt och fryser nästan hela dagen. Aja... Idag är jag rätt seg såhär nu när jag bara varit vaken ungefär en timme. Jag fick i alla fall mycket mer sömn än förra natten då jag mest låg vaken och hade panik över att jag inte kunde somna.

Vart tänkte jag komma med det här inlägget, haha? Have some mercy on me, guys. Jag gör inte mycket om dagarna här nere förutom att koppla av. Jag mår i alla fall bra, så gott som jag kan göra just nu. Shing!

I need you like a heartbeat

Jobbletandet fortsätter idag, CV't är i snitt klart så jag ska bara kolla över detaljerna. Gabriel hjälpte mig igår med att kolla på fastighetsföreningar och jag har för första gången i mitt liv skickat in intresseanmälningar angående lägenheter. Jag håller på med en anmälan i skrivandets stund och ska ringa till en person angående en lägenhet senare också.

Det är pirrigt och jag har nog inte riktigt fattat vad jag håller på med riktigt, men det går nog upp för mig snart. För er som undrar: Ja, jag tänker flytta till Jönköping snart. Det är i alla fall vad jag vill. När jag flyttade hem till Flen så kände jag hela tiden att jag ville därifrån, att jag ville till Jönköping. Visst, tanken först var att skaffa ett jobb i Flen tills jag visste vad jag skulle göra. Men det var egentligen bara så att jag var osäker på om det skulle gå. Men nu är jag i full färd med att fixa det. I alla fall så försöker jag.

What to do today?

Dagens uppgifter:
- Skriva ett nytt CV
- Ringa/maila företag


Idag ska jag vara duktig minsann. Att skriva ett nytt CV är inte var dag man gör men det behövs då jag måste uppdatera, plus att det föregående CV't inte ville vara kvar och bestämde sig för att försvinna. Typiskt. Men aja, det är bara att sätta igång. Och att ringa företag.... hua! Gillar inte att prata i telefon så vi får se hur det går. Men vem vet, jag kanske får napp väldigt snabbt. Då blir det att snabbt kolla lägenheter. Ah, jag hänger snart inte med! Är jag verkligen så vuxen?

Update: About this weekend

En härlig helg med Gabriel leder såklart till dålig uppdatering. Men inte ångrar jag det, för som sagt hade jag det så trevligt så! I lördags åkte vi in till Eskilstuna en sväng själva och kollade runt lite. Gabriel hittade lite kläder till sig och jag hittade ett par snygga svarta tygskor på rean. Sedan har vi spelat mycket spel tillsammans med familjen och kopplat av.

Idag så åkte vi iväg till Sparreholm för att bada och sola lite men vädret ändrade sig och så blev det riktigt kallt och blåsigt,tråkigt nog :( Vi åkte då in till deras kiosk och tog oss lite fika innan vi åkte hem. När vi kom hem så blev det att äta mammas goda mat och sedan så slappade vi lite. Jag låg och bävade inför hans hemfärd när jag kom på att jag kan ju åka med honom ner och vara där ett tag, så det var bara att packa och fara med honom. Så nu sitter jag vid hans dator här i Småland. Är så himla glad, vi hörs!

The silent sound of silence


"Ameerah of the forest"


Why did you have to go?



Jag gillar låten och jag tycker faktiskt hennes röst är riktigt bra. Det är tråkigt att det är som det är för henne och det kan inte vara lätt. jag tror tyvärr att det blir såhär för många som blir kända väldigt tidigt i livet. Tänk vilken bra sångkarriär hon skulle kunna ha. Vacker och sorglig låt.

We stand together with hearts joined as one


Naglar med personlighet is the shiiet!
Jag hade lite tråkigt så jag satte mig och målade mina naglar, vilket jag aldrig brukar göra då jag är urdålig på det. Men jag tänkte:" Äsch, någon gång ska man väl ha lite färgglada naglar!" så jag började måla dem röda, sedan så började jag leka lite och här är resultatet. Slarvigt men det är första gången och jag är annars urdålig på nagellack så ni får allt vara schyssta mot mig tycker jag ;)

Nu ska jag plocka ihop lite här i rummet och hoppas timmarna går innan Gabriel kommer hit. I can't wait!

"Ameerah of the forest"


Some new things

Jag håller på att småfixa med bloggen då jag inte var nöjd, men så småning om så ska jag väl fixa till den mer ordentligt. Just nu så är det en ny header och lite i sidomenyn som har ändrats. Enjoy!

You better catch me because I'm already falling

Det är den här pojken som ska komma upp till mig idag(om sådär 19.30 timmar). Det är den här pojken som jag tjatat om här. Det är den här pojken jag älskar. Det är den här pojken som fått mig lycklig och hjälper mig.

Love you, Gabriel

Come back now

Gammal bild från sommaren 09


Kvällen blev inte alls som jag hade tänkt mig. Jag kände hur huvudvärken kröp sig fram igen och jag bävade, hoppades att det skulle gå över. För jag kände samtidigt att det inte kändes som vanlig huvudvärk. Och som jag misstänkte så var det inte det, utan migrän. Det blev bara värre och värre. Till slut så testade jag de nya migräntabletterna mamma hade köpt. Vilken besvikelse. Det var för det första bara två tabletter i dem vilket gjorde det hela mer irriterande då de var jättedyra, plus att de istället gjorde mig mer insjuknad. Huvudet smärtade så fruktansvärt att jag blev helt matt och utslagen, jag fick stänga av datorn och satt som paralyserad på stolen. Jag kände hur illamåendet steg mer och mer. Till slut så fick jag lägga mig på mammas säng och fokuserade endast på att andas. Jag kunde inte resa mig, även fast jag ville och bara låg där, andades hackigt och tung samtidigt som jag försökte att slappna av. Efter en stund, som kändes som timmar, så försvann det stegvis.

Migränen har varit med mig av och till under den här veckan, och jag undrar varför. Dock vet jag att jag har lätt för att få migrän. Mamma tror att det är att jag går och kanske oroar mig. Varför är jag inte förvånad? Jag tänker i alla fall inte köpa de där tabletterna igen, utan återgår till de jag hade innan. Nu mår jag i alla fall bra, och hoppas det fortsätter så imorgonon med.

"Ameerah of the forest"


Jag har suttit och redigerat större delen av eftermiddagen. Annars så startade jag dagen med att läsa ur min bok Hotfullt paradis av Nora Roberts liggandes i sängen. Jag njöt för fulla muggar och sedan var det bra då jag hann vakna sakta och smärtfritt. Vi har även sett på gamla barnfilmer som gav en härlig nostalgitripp. Och snart, mina damer och herrar, så blir det fika här hemma.

You came around and you knocked me off the ground


"Ameerah of the forest"

Två bilder till från min och Miriams fotografering ute i skogen.


Am I the only one counting down?

En sketen dag kvar. 1 dag... det är ju inget! Iiiihihhhhh *skuttar runt som en tokfjantig knäppgök som borde sitta inlåst*. Okej, jag är väl inte riktigt sååå tossig för tillfället. Men glad är jag. Och ni som inte fattar alls vad jag menar: min pojkvän kommer hit över helgen, och nej vi bor inte i samma stad(för tusende gången men men...) så det är extra kul. Jag hoppas på fint väder på lördag så att han och jag kan åka iväg och bada, bara ha en dag för oss själva. Suck, jag kommer sakna ihjäl mig när han åker på söndag, för en helg är ju ingenting egentligen. Men jag får helt enkelt inte tänka på det.

Mitt humör har förresten varit som en jojo idag: först halva dagen går jag runt som ett åskmoln som attackerar närmaste offer, och sedan så är jag glad och lugn som en ko. Japp, jag gillade min liknelse, för kor är alltid glada och lugna i min hjärna förstår ni. Japp... som ni ser verkar jag inte alls klok. jag har själv börjat undra lite. jag menar: humöret SKA inte gå upp och ner såhär, det har ju varit såhär... ja, väldigt länge i alla fall. Men men.... någon måste ju vara ett forskningsoffer så att säga. Bring it on, scientists!

Jag ska nog sluta skriva innan ni slutar läsa(om ni inte redan gjort det. En klapp på baken till dem som läste allt!)!

But my heart is beating


Today is gonna be the day

Jag har fastnat för denna tösen, ett råd jag fick av Gabriel och är glad jag lydde. Hennes mjuka och fina stämma är en utav de inspirationskällorna för mig just nu och är perfekt att ha i bakgrunden när man sitter och ska skriva.


Vi åkte iväg för att bada & sola idag igen. Vi kom dit och blev lika besikna som gårdagen. Molnen var i tusentals på himlen och täckte tidsvis solen. Ena stunden satt jag med handuken om benen då jag frös, och nästa så fick jag ta bort den då jag svettades när solens strålar nådde ner till oss. Det var som en febrig dröm: ena stunden sitter man och hackar tänder av att det är så kallt och nästa stund så sitter man och svettas för att molnet har flygit förbi solen.Detta blev en pina till slut, trots att jag satt försjunken med en Nora Roberts bok jag hade fyndat på Röda Korset i Visby. Jag kunde helt enkelt inte koppla bort det, hur många gånger jag än försökte. Istället så matade det på mitt dåliga humör så att det blev värre. Vi åkte hem till slut. Mina tankar är långt borta och jag känner mig som en demprimerad filosof som försöker att hålla sig lugn. Det är inte min dag helt enkelt...

And look how far we have come

Har så ofantligt tråkigt och tror jag snart avlider av hettan så här får ni en lista.

1. Hur gammal är du om fem år?

26. Kära någon...

2. Vem var den sista du träffade?
Träffar min familj dagligen nu, men annars så var det väl min faster Tina.

3. Hur lång är du?
Jag vet faktiskt inte. senast jag mätte mig var jag 161 cm, mnen verkar ha blivit längre.

4. Vilken var den senaste film du såg?
Stolthet & fördom

5. Vem ringde du senast?
Gabriel i eftermiddags

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem?
"Det är molnigt, kallt och det blåser här. Är så fail." till Gabriel om att vi hade åkt idag för att bada men det var så dåligt väder så vi åkte senare hem. Förstörde lite av dagen.

7. Vad är dagens planer?
Dagens? Tja, det är ju måndag rent klockmässigt. Vi ska försöka på oss att åka för att bada. Jag hopppas benhårt på sol för jag vill få färg!

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Jag gillar inte att snacka i telefon, sms är mer jag.

9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda?
Gifta

10. När såg du senast din mamma?
För kanske en halvtimme sedan.

11. Vilken ögonfärg har du?
Gulbrun.

12. När vaknade du idag?
Mamma väckte mig vid nio ungefär.

13. Har du någon gång hittat en katt?
Japp. lilla Olliwer som vi kallade honom. En kall vinterkväll så stod han bakom ett staket utomhus och jamade. Han ahde blodiga tassar och var helt själv så vi tog in honom och ringde till polisen. Det tog några dagar innan ägaren kom. Jag hade hunnit fästa mig vid sötnosen så jag var inte så glad. Det hela ledde till att jag skaffade Bilbo från ett katthem.

14. Vilken är din favoritplats?
Här hemma, Visby, Jönköping, min framtida lägenhet(haha!), i en bil eftersom jag älskar att åka bil...

15. Vilken plats föredrar du minst?
Omklädningsrummen på gym, skolor. De är så läskiga. Orrö, burr.

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
Gillar inte den här frågan. jag vet ärligt inte, men kanske nere i Jönköping med Gabriel.

17. Vad skrämde dig som barn?
Att sova över hos folk. jag var livrädd och det slutade alltid med att jag började grina och de fick köra hem mig. Jag var väldigt hemmakär/föräldrakär.

18. Vem fick dig att skratta senast?
Spelet vi spelade för en stund sedan. jag sög, haha!

19. Är du för ung för att äga vinylskivor?
Ingen är för ung för det, men jag äger tyvärr inga. Skulle vilja ha en spelare och skivor.

20. Har du stationär eller bärbar dator?
min gamla skoldator som är en bärbar dell.

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Jag sover alltid naken.

22. Hur många kuddar har du i sängen?
Bara med en. Får bara ont i nacken av att ha fler.

23. Vilka landskap har du bott i?
Södermanland och Uppland

24. Har du någon gång spytt på fyllan?
Eftersom jag itne dricker så - nej.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
barfota. nästan jämt så är jag barfota hemma oavsett temperatur.

26. Är du social?
jag vet ärligt talat inte längre. Jag är så osocial ibland att jag vill att alla ska lämna mig ifred men ibland är jag så otroligt social att jag kan bli jobbig för andra. Men mest är jag i mitten, dock just nu när jag mår som jag mår är jag lite inåtvänd.

27. Vilken är din favoritglass?
Glassbaren i Visbys hamn har den godaste kulglassen!

28. Vad skulle du göra om du vann en miljon?
Skaffa en hyreslägenhet, spara undan och kanske skaffa lite till kameran. Sedan skulle jag ta och resa, för det känner jag att jag både behöver och förtjänar.

29. Tycker du om kinamat?
Mums - kinabuffé är ibland det bästa som man kan äta.

30. Tycker du om kaffe?
Jag tycker råttgift är mindre motbjudande. Jag har prövat alla möjliga varianter och det fungerar inte. Det är helt enkelt vidrigt för mina smaklökar.

31. Vad dricker du till frukost?
Jag är ingen frukostmänniska. Men om jag äter frukost blir det juice eller mjölk.

32. Sover du på någon särskild sida?
Vrider och vänder på mig tills jag somnar men vaknar alltid på rygg.

33. Kan du spela poker?
Ärligt så minns jag inte hur man spelar, haha. Men minns att det är riktigt kul!

34. Tycker du om att mysa?
Hela jag kan beskrivas som mys.

35. Är du en beroendemänniska?
Inte för att jag förstår frågan riktigt men nej, det tror jag inte.

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Nej.

37. Vill du ha barn?
Ja, i framtiden.

38. Kan du några andra språk än svenska?
Engelska, ytterst lite spanska.

39. Har du någonsin åkt ambulans?
Nej.

40. Föredrar du havet eller en pool?
Alltid havet!

41. Vad spenderar du helst pengar på?
Kläder brukar det bli tyvärr.

42. Äger du dyra smycken?
Ett som jag aldrig bär för att jag är rädd att tappa det.

43. Har du någon gång testat att röka?
Nej, tack och lov.

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen?
Ett glas saft.

45. Vem är den roligaste människan du känner?
Jag har många roliga vänner, så jag vet inte.

46. Välj ett ärr på din kropp?
Senaste, och största, ärret är på mitt vänstra ben från i vintras när jag halkade med cyckeln och fick cykelramen över benet. Världens bula och sår så att jag knappt kunde stödja på benet den dagen. Det har fortfarande inte läkt helt.

47. Vad har du för ringsignal?
En låt med Extol

48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten?
Mamma har sparat undan lite.

49. Flirtar du mycket?
Jag är allmänt trevlig mot folk, om de tar det för att flörta så är det inte medvetet gjort i alla fall.

50. Vart togs din profilbild för din blogg?
I min systers allrum.

51. Kan du byta olja på bilen?
Jag har inte ens körkört än så nej det kan jag inte... Eller vänta, jo det tror jag faktiskt att jag kan! Haha!

53. Vilken var den senaste bok du läste?
Längtans lilja med Nora Roberts.


54. Läser du dagstidningen?
Ytterst sällan. Jag skummar mest igenom och stannar vid det jag tycker är intressant.

55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Nej

56. Dansar du i bilen?
Nope, men sjunger med gör jag allt och stampar takten.

57. Vilken radiostation lyssnade du på senast?
Rix Fm tror jag. Men annars lyssnar jag inte på radio.

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Ett litet "brev" till Gabriel som jag lämnade när jag skulle åka ifrån honom upp hit.

59. När var du i kyrkan senast?
Okej, nu skäms jag. Jag har inte varit i en kyrka på väldigt länge nu. Sorry....


So close together when I am with you


weheartit


Details

- Jag har kollat efter lägenhet och jobb, vuxenpoäng here I come!
- Jag har börjat skriva igen på min bok, redigerar den mest men det är bättre än inget.
- jag gör inget annars om dagarna, lufsar mest omkring eller sitter vid datorn.
- Jag räknar dagarna tills pojken min kommer. Fyra dagar kvar ungefär. Spola-tiden-knappen skulle varit uppfunnen.
- Jag lyssnar mer och mer på fina ballader, pianospel och sång som får mina sinnen att gråta av lycka.
- Jag har för första gången sett hela Stolthet och Fördom. och till min förvåning så gillade jag den. Nästa steg är att köpa boken.


- Jag ska nu iväg och ta en skön nattdusch.

Down by the riverside


I love you like a lovesong


I can't help feeling


weheartit

Just a thought

När man går in på Flens Bostad's hemsida inser man hur vuxen man blivit. När man går in på Arbetsförmedlingen's hemsida så inser man hur onödigt det var.

That sort of barbeque-party you talk about


Jag tog bara två bilder igårkväll när vi var hemma hos Peter och Carina på grillning med "släkt-klanen". Jag orkade inte ta fler foton då jag inte var på det humöret men annars hade vi det väldigt trevligt! Det var länge sen som vi träffades så många samtidigt så det var på tiden. Vi grillade, satt och pratade, åt lite efterätt och pratade ännu mer. Det blev mycket skratt och som sagt mycket prat, vilket det alltid brukar bli när vi samlas.

-

Ångesten. Att inte vara tillräcklig. Att pengarna bara räcker till räkningarna. Att jag lever just nu på mina föräldrar som en parasit. Att jag måste skaffa ett jobb, nu! Att jag vill ha en lägenhet men inte kan. Att jag vill vara fin, men kan inte. Att jag borde känna mig fin men vet inte vad det är. Att jag känner för att gråta men kan inte för jag är inte själv. Att jag borde vara glad men inte är det. Att jag borde vara stark men är så svag. Ångesten att allt gick fel...

I'm a puzzle, yes indeed



Thank you, for loving me for me

Love is strange


weheartit

Think of me, when we said forever

Såhär ser jag visst ut. Jag har alltid haft svårt för andras foton på mig själv. Jag har ju inte kontroll över hur de ska se ut. Jag gillar inte mitt breda ansikte och att det ser ut som att jag har en dubbelhaka. Men jag gillar de här bilderna ändå ganska bra. Ett stort steg att lägga ut dem, speciellt på den där jag ler(dock lite fake, men det var menat så haha). Men såhär ser jag ut i betraktarens öga. Vad tycks?

Jag behöver din hand att hålla hårt i


Nu såhär på kvällen så var jag ute med Sanna på en fotopromenad. Det blev att vi gick ner till sjön och tog en del på gräsänderna där. Plus att hon tog en hel del bilder på mig, haha. Men det var kul att stå framför kameran, vilket var ett tag sedan sist. De sista blev tagna ute på ängen, en hel del fina blev det faktiskt. Hon är ju så duktig. Tösa mi

SMS-inlägg

20110706104 (MMS)

Nu är vi och njuter ute vid Sparreholm. Har badat och sitter nu i en solstol och solar lite samtidigt som jag lyssnar på musik. Det är sommar det:)


We fall into the same patterns


Var nu på kvällen en stund med denna tös(gammal bild dock, nu är hon en blondin), plus Knutsson. Vi gick en liten promenad och satte oss sedan på en bänk och snackade en lång stund. Var riktigt trevligt kan jag allt säga er! Love you, girl!

True, true


Don't loose your hope, it's the fuel of your life


Weheartit

I miss you like everyday, wanna be with you but you are away


I won't stop playing games untill I die


weheartit

Jag hade det riktigt roligt hos Sanna idag. Maria kunde inte då hon inte mådde bra(krya på dig gumman♥) men jag ska träffa henne imorgon eventuellt. I alla fall så satt vi och pratade, åt jordgubbar med grädde, satt och kollade lite klipp på tuben, jag hjälpte henne att färga håret, vi åt schnitzel med pommes och såg sedan på "The back-up plan" med Jennifer Lopez. Den var jättebra och sååå fin! En ny favorit bland min filmlista. Jag är så glad att jag träffade Sanna igen efter all den här tiden. "Vi har aldrig tråkigt ihop." Vilket är sant. Vi har samma knäppa humor och hittar alltid något att prata om. Love that girl!

Rolling in the deep


I wanna fall into the river, but the river is dry


weheartit

Jag ville ha fint väder idag... Det fick jag inte. Känner verkligen för att bara ligga i sängen, men nej icke sa nicke... Det braiga idag är att jag ska träffa Sanna och Maria, rädningen av denna dagen.

When my eyes where stabbed by the flash of the neonlight

Älskar, älskar ÄLSKAR den här låten! En klassiker!

But still I am here fighting


weheartit

Önskade det kunde ösregna just nu, vill gå ut på en promenad och känna hur jag blir dyblöt.

Firandet av kusin Johanna och mamma


Gårdagens firande var riktigt trevligt. Jag hade ju inte träffat dem på väldigt länge så det var kul att få ta igen lite tid. Att få träffa lilla Theo och Tim var ju en av höjdpunkterna: Theo har ju börjat gå omkring och prata, och Tim hade jag ju inte träffat förut som är släktens senaste tillskott. Ja, konstigt kändes det. Men roligt var att Theo så lätt kunde säga mitt namn, hjärtat smälte lite då. Barn, förstår ni, brukar inte gilla mig. Nej, i alla fall inte i den åldern. De börjar grina så fort de ser mig. Men inte dessa små underbara. De ler, skrattar och jag fick till och med en slängpuss från Theo när vi skulle åka.

Det kändes skönt att vara tillbaka i Flen och träffa släkt, det kändes som att det var såhär det skulle vara. Samtidigt känns det som att jag inte ska bo här. Jag vill bara iväg. Men det kanske är en fas? Ja, vi får se. Jag har ju tid att ta reda på det.

Mammas födelsedag den 22 juni


Här kommer de sista bilderna från Gotland, och det är från mammas födelsedag. Härligt väder och härligt firande!

And honestly, my life would suck without you



Fire with fire


Tja, inte några höjdarbilder men det är ju bättre än ingenting. Jag har ju inte lagt ut bilder på mig själv på evigheter så jag tyckte det var dags. Ni ska ju i allsin dar veta hur jag ser ut nuförtiden, haha ;) Luggen har jag bestämt låta växa ut till snedlugg. Men vi får se hur länge jag låter det vara så, och håret växer på som vanligt.

This is for long time forgotten


Sista Fårö-bilderna. Förutom som sagt att det var blåsigt och molnigt var det riktigt trevligt :) nu ska jag äta tacos, sedan duscha, fixa iordning mig och iväg för att fira min kusin och min mamma.

You maybe never ever will have that chans again


Några fler bilder från Fårö som jag verkligen gillar.

Midsommarafton 2011


Midsommarafton firades hemma hos Helena och hennes fästman. Det blev mycket härligt prat, skratt, spelande av kubb och crocket, ätande av grillad korv och en god kladdkaka till efterätt, vi gick på promenad och sedan så dansade vi smått runt en midsommarstång. En härlig midsommar med andra ord!

-

Hemma. Är så ofantligt trött. Ska lägga mig nu och hoppas på att det blir fint väder. Vill sola och bada imorgon.