No more yesterday - no chains on me

Efter att ha legat i ett varmt bad med inpackning och att ha ätit lite kvällis känns det lite bättre. Nu ska jag lägga mig i min sköna säng. Imorgon är det en ny dag och det känns faktiskt som att det bara kan bli bättre. Positiviteten måste man ju ha! Plus att jag fick ett härligt mail från arbetsplatsen. De vill att jag ska komma in i veckan på en intervju. Gissa om jag känner mig mycket bättre nu! Ett steg närmare till ett bättre jobb!

Just wait and see


Åh, skulle inte vara fel att ha de kläderna! Jag brukar inte handla på Bikbok men nu har de fått in riktigt snygga plagg, och om jag hade pengar över så skulle jag inte vänta med att spendera dem. Men det får man vänta med.

I want to, but I don't have any options

Det blir inget jobb ändå.
Under hela dagen har min mage svidit och oroat sig, ångesten varit på hög nivå och jag har varit nära att gråta flera gånger men jag försökte hålla hoppet uppe och inte tänka på det. Som vanligt försöker jag inte visa det utan har hållt upp en glad gestalt. Jag kan inte heller säga att jag varit ledsen hela tiden för det är inte sant, men oron har alltid varit där.

När jag väl kommer hem och försöker peppa mig så reser sig oron och illamåendet, svidandet i magen ökar och jag tänker hela tiden vad ska jag ta mig till? Jag börjar gråta då jag vill, jag vill verkligen klara av att gå. Jag tänker på pengarna och försöker tvinga mig själv men inser att jag inte kan. Och då gråter jag bara ännu mer. Att jag dessutom jobbat hela helgen gör att jag är helt slut. Visst, det är inte fysiskt krävande mitt jobb, men psyket blir enormt pressat. Att man är själv gör saken inte bättre. Man har inga kollegor man kan få stöd, hjälp och råd av utan du måste ha allt ansvar själv och klara av allt själv. Nu har det gått för långt och min kropp säger ifrån.

Like a runaway train, my heart is free

Just nu sitter jag och har kopplat in datorn i tvn och har den som stereo. Härliga låtar ska försöka peppa mig innan jag åker till jobbet som börjar klockan fem. Jag är inte peppad, alls. En tung känsla och jag ska kolla min mail om jag fått ett svar från den där arbetsplatsen jag söker jobb hos*håller tummarna*. Jag vill verkligen inte jobba såhär, nu har jag testat och ser att det inte passar mig och det får jag väl ta som en livserfarehet rikare. Nu vill jag ha det här jobbet som jag sökt till så att jag slipper få ångest varje gång jag ska iväg.

Dock så var skolan riktigt bra idag. Vi hade "Översikt över Gamla Testamentet" idag, som är ett nytt ämne, med Remi Høidahl. Det bra är att ämnet inte verkar bli så tungt som det kan låta, plus att vi har Remi som är så oerhört duktig. Jag höll inte på att somna även fast jag var såpass trött, och han fick det väldigt enkelt och intressant.

Don't let her ever run away


There is no need to rush it


När jag kom hem från jobbet(för ungefär tjugo minuter sedan) så bestämde syster och jag att vi skulle grädda lite våfflor och ta fram lite glass och äta det framför tvn. Det blev att se på Djungelboken 2 och nu ser vi på Bones. Söndags-mys med andra ord. Och det kändes rätt skönt efter en dag med jobb.

Det som ska göras nu är att tidrapporter ska skrivas, räkningar ska betalas via nätet och jag har tänkt mig att ta en dusch. Imorgon börjar en tidig vecka då jag ska vara mötesvärd i skolan.

He will make a way

En ny dag har kommit och jag känner att jag inte direkt hänger med i svängarna. Lovet har rusat förbi, fast det gör det ju alltid, och jag känner att det här med att få tillräckligt med sömn är något som jag får jobba på lite bättre. Idag så väntar ett nytt jobbpass som börjar 11.30. Efter att mina föräldrar har skjutsat mig dit så åker de hem igen, och det har varit roliga dagar som vi har haft tillsammans.

Nä, jag ska väl gå och ta ett glas med cola för att få en liten energikick.

Don't give up, if darkness blindes your eyes

Nu är jag hemma efter några timmars jobb, som gick riktigt bra. Vi har precis hunnit äta lite bullar och glass som efterrätt. Jag ska strax göra mig iordning inför kvällens Saturday Night som CU! håller i. Jag och Miriam ska nämnligen hjälpa till där. Förresten en rolig detalj: syran har köpt en mini-diskmaskin. Gud hör bön, haha!

But it's alright now

Laptopen är i mitt knä, musik strålar ut ur högtalarna, på tvn i bakgrunden så är det skidor och snart så skjutsar pappa iväg mig till jobbet som börjar halv tolv. I have a good feeling about this. . .

Time for some friday cosiness

Jag och mina föräldrar satte på "Sisters Act 2" efter TV-tittandet. Det här är en av de filmer som jag växt upp med, så varje gång jag ser den känns det som hemma. Och det är inte direkt någon dålig film. En musikal om en kvinna(spelas av Whoppi Goldberg) som hjälper nunnorna med en musikklass i en skola de jobbar som lärare i. En riktigt bra och realistisk film, döm den inte efter vad den låter för den kan överraska dig rejält.

Some one got her paycheck

Idag har det blivit att åka och handla lite, eftersom det var löning. Glad student? JA! Vi stack iväg och jag skaffade schampoo & balsam, fuktighetskräm, inpackning, jordgubbs-bodybutter och lite tandkräm. Sedan blev det att åka till IKEA. Där skaffade jag ett underlakan, en stekpanna, lite batterier till min klocka inne i mitt rum, lite lampor, ett par gööör-snygga beiga(?) muggar och en grön-randig termos, riktigt snygg(som inte kom med på bild tyvärr). Så alltså blev det bara nödvändiga saker idag. Vuxenpoängen haglar in - snart kanske jag måste se ut som en vuxen också. Hm, det tar nog lite längre tid.

Annars då? Jo, vi har ätit tacos och har sett på Postkodmiljonären. Just nu sitter vi allihop och kollar på På spåret.

What a cat gotta do, what cat gotta do


Älskar de här klippen! De är så himla roliga och klockrena! Vissa av sakerna är så typiskt för min katt och systers.

why became my heart like stone and turned to ice

Haha, glamourösa outfit-bilder va? Tagna på toan då huset annars är fullt. Men i alla fall så ser jag ut såhär idag.
Lång tunika: H&M | Väst med etapper och halsduk: Gina Tricot

Take a bite of those bunsNu sitter vi alla här i soffan och ser på Tillbaka till Aidensfield. När de kom så hämta de de upp mig och så åkte vi till IKEA och åt deras goda köttbullslunch, och efteråt så åkte vi så att jag fick prata jobb på en arbetsplats. Jag håller faktiskt på att vässa mitt CV just nu så att jag kan skicka in det till dem. I alla fall så åkte vi sedan och handlade lite. När vi kom hem så gjorde mamma sina berömda semlor. Jag fick även ett samtal från en av familjerna jag jobbar åt, det blev ändrade planer så jag jobbar inte imorgon. Faktiskt skönt då jag ska jobba både lördag och söndag.

"I'm only testing the opportunities, dude."


Det är visst svårare att bestämma sig för hur man ska ligga/sitta på en stol för en katt än vad man tror. Såhär är det alltid för Olliver. Vrider och vänder på sig tusen gånger, busar och kelar tills han bestämmer sig för att till slut lägga sig i den sköna fotöljen istället. Och han är ju inte direkt liten heller, även fast han ser ut som en liten kattunge i ansiktet på första bilden.

You can always long for may


Hello, Mr Sunshine. I have missed you


Det finns visst hopp för våren . . .

Vaknade för några timmar sedan av att solen sken in igenom mitt fönster. Det kändes nästan lite overkligt, då det inte varit såhär ljust vid den tiden. När jag kollade ut så var det inte ett endaste moln på himlen, och bara det satte ett leende på mina läppar. Att jag dessutom gick upp mycket tidigare än igår gör att hela dagen verkar komma bli en härlig dag. Förresten: fick ett sms för en stund sen från mamma. De kommer upp redan idag, om bara några timmar! Det ska bli riktigt kul, dock så är det inte alls städat här och jag behöver duscha. Men det är väl bara att sätta igång.

Call mister inspiration and let me know when he dares to come home

Jag önskar så många gånger att jag kunde få en inspirationsexplosion. Jag vill så mycket hela tiden att det i sig gör att jag känner att jag ska explodera, eller snarare implodera. All denna längtan och viljan gör att jag snart kommer att bli galen.

Jag snackade med Miriam om att jag ärligt känner för att börja om med boken, radera allt jag skrivit för att bara låta ett blankt papper titta tillbaka på mig. Varför? Jo, för att jag inte är nöjd. Den är inte som jag vill och då kan jag inte fortsätta. Alla bromsar i huvudet skjuts i botten och alla ord försvinner som på kommando. Då är det lika bra att börja om. Men hur ska man kunna börja om, om man inte har inspiration? Och utan inspiration så har jag gått och blivit apatisk. Det kan till och med gälla att skriva ett blogginlägg som inte bara är om vad jag gjort på dagen, utan vad för tankar och åsikter jag har. Men då tänker jag att vad är det för mening med det, suckar och klickar in mig på facebook istället. Detta sketna facebook som stjäl så många timmar ifrån mig. För, det är ju inte så att det är min mening att denna blogg ska vara såhär tråkig som jag tycker att den är. Nej, jag vill ha variation, intressanta och roliga inlägg blandat med vardag och humor, musik som berör mig och bilder som jag tagit.

Att jag inte har någon inspiration drabbar dessutom fotandet. Ibland kan den våga sig fram och skapar i sin tur fina bilder. Men när det gäller att göra något mer igenomtänkt... då gräver sig idéerna och inspirationen djupt ner inom mig och säger som hejdå, nu får du klara dig på egen hand, och jag misslyckas. När folk säger att jag är duktig så blir jag alltid lika förvånad. Jag tar bara bilder som är från ögonblicket, av det jag ser för stunden. Jag har nästan inga bilder från när jag har skapat något, när jag verkligen fått en idé och genomfört det.

Allt detta gör att jag blir frustrerad som bara gör att allt låser sig, och allt går runt som i en ond cirkel. Jag är trött på det! Jag vill få härliga inspirationsexplosioner som gör att jag kan skriva/teckna i flera timmar i sträck. Det är då som jag blir som lyckligast och känner att jag lever. Så nu får allt inspirationen ta sig en bensträckare hit för jag har lust att vara kreativ!

Talk about entertainment


Jag skulle egentligen spelat på mitt PS2 men hittade inte mina spel(så typiskt mig, haha!) så jag bestämde mig för att spela på systers xbox 360. Så jag kom på att hon hade köpt Narnia: Prince Caspian och bestämde mig för att testa det lite. Och jag blev faktiskt överraskad! Trodde inte det skulle vara såpass bra som det är. Visst, det kommer inte bli ett favoritspel men det är inte heller dåligt, för att vara gjort på en film. Effekterna var helt okej, lätta kombinationer och storyn följde inte helt filmen vilket bara enligt min mening är bra, annars hade det varit för tråkigt. Det var heller inte FÖR lätt, utan gjorde så att man fick klura lite själv. Sen är jag inte något spelproffs så antar att många andra kanske skulle tycka det vore för lätt. Men jag njöt i alla fall.

If you are nice toward me I'll be nice toward you

Lite små paniiik! Sov till halv ett, vilket inte alls var inplanerat! Dock så kanske det var lika bra då jag var så sjukt trött. Men ändå, man missar ju så himla mycket av dagen när man sover såhär mycket. Jag får väl ändå ta och göra det bästa av dagen. Planerar att spela lite tvspel och kanske lite datorspel. Slappa blir ordet för den här lediga dagen.

och här får ni en väldigt fin låt


Dreams will keep me young


Såhär glad blev jag efter att jag kom hem från jobbet. Nu är jag fri tills fredag och det är riktigt skönt. Jag vet, jag ska vara tacksam att jag har ett jobb överhuvudtaget men när man inte fullt trivs och inte egentligen kan klara sig på den lilla lön man får av att vara tim.vikarie, då är det inte så lätt. Det enda som betyder för mig just nu är att jag gick dit och att jag är superduperglad just nu som en liten upspeedad ekorre - inte för att jag träffat någon men ja, jag tror jag uppfyller kriterierna.

På tal om inget - ser ni mitt hår? Det växer som ogräs och det får fina vågor nu, inte för att det syns så mycket på bilderna. Den fula luggen är mindre ful och längre nu så det finns nog hopp för den med även fast jag alltid klämmer fast den på ett eller annat sätt. Jag planerar ju att ha det längre än vad jag någonsin haft, vilket är till naveln ungefär. Sedan vad jag gör sedan får vi se. Jag ska nog klippa det jämnt, eftersom mitt nu har massa etapper som bara blivit jobbiga. Ja, här babblar jag på om strunt så jag tror det är dags att avsluta.

Shing!

There is a word that I was given for you

God eftermiddag får jag väl säga :)
Jag har tagit det riktigt lugnt hela morgonen och har mest suttit och slösurfat lite på datorn och kollar lite på tv. Jag har även hunnit tagit en sen frukost och haft ett samtal med mamma över telefonen. Vi får se om de kommer upp och hälsar på över helgen som kommer. Jag pratade även om jobbet och att det blir att eventuellt kolla upp lite mer jobb då det här jobbet jag har inte täcker upp för allt. På tal om jobb så börjar jag jobba klockan fem och ska vara där i några timmar. Ärligt ser jag inte fram emot det, men det är bara att tänka på pengarna.

Down the rabbit hole


Just because I am bored

Min bästa vän är flera. Jag gillar inte att säga att jag har någon då jag satsar mer på att mina vänner är de som jag verkligen älskar och håller nära mitt hjärta. Och de som jag verkligen räknar som vänner är få. Resten är trevliga bekanta.

När jag borstar tänderna är jag stressad och gör det intensivt, då jag tror det ska hjälpa bättre.

När jag lagar mat
improviserar jag mest. Jag gör det jag känner för att tillaga. Känner jag för att göra iordning en kotlett och steka potatis, göra brunsås så gör jag det, känner jag för att värma köttbullar och ha potatisklyftor till så gör jag det. När jag väl vill så satsar jag, vilket säkert är rätt bra.

Jag är rädd för djupt vatten, klarar inte av att simma ut långt eller sådana filmer som Titanic. Spindlar - de är inte av denna värld!

Den värsta känslan är när man misslyckats med något, när man känner svedan i bröstkorgen då man blir osams med någon och man känner att helvetet ska bryta ut, känslan av att bli ignorerad eller missförstådd, ensamhet.

Den bästa känslan är när jag genom min kameralins ser hur vacker vår värld är. När jag flyger med flyg och ser fluffiga moln, när jag sjunger, när jag får skrattanfall med mina galet härliga vänner, när jag får en blixtidé på vad jag vill göra/köpa och babblar på som en galning etc.

Jag är bäst på babbla. Alla runt mig vet det och det är ett faktum. Om det är en sjukdom eller en ovana vet ingen. När jag blir sur så är jag expert på att vara roligt sarkastisk, det slutar med att jag kommer av mig och slutar vara sur när folk börjar skratta. Att hålla koll på vad folk precis har sagt. Jag kan babbla upp nästan ord för ord vad de sagt när de själva har glömt.

Jag är sämst på att städa och hålla koll på mina saker. Jag har nästan aldrig städat i mitt rum och jag tappar bort mina saker rätt ofta. Att säga nej till saker jag inte vill göra, jag säger oftast ja av ren reflex. Att ta itu med saker som måste göras.

Jag lyssnar på reklam som går på teven just nu

Jag pratar som sagt mycket. Men samtidigt har jag stunder då jag är tyst och njuter av det trots att folk inte verkar tro det.

Jag tycker om mina vänner, för de får mig att tänka bortom mina problem. Att fotografera, för det visar människor vad jag ser och hur jag ser det och för att det tar fram det konstnärliga i världen. Att sjunga, för då kan jag uttrycka mig och koppla in hela min själ under tiden jag gör det. Att skriva, för att jag älskar att använda min fantasi och att uttrycka mig.

Kärlek är att ge allt till den andre, trots risken att man inte tar emot det.

I somras var sista sommarlovet jag hade, jag jobbade lite, jag och Gabriel gjorde slut och jag försökte gå vidare. Började i början av september LOBC.

 

Sist jag grät förra söndagen.

När jag vill tänka så sätter jag i mina hörlurar och lyssnar på musik. Eller lägger mig i sängen.

När jag bakar så bakar jag mycket! Det brukar bli min morotskaka eller kladdkaka.

Just nu sitter jag och surfar, och ser på Scrubs i bakgrunden.

I dag har jag umgåtts med Miriam innan jag bussade hit.

I kväll ska jag sova. Men det är ju inte direkt kväll utan natt.

I morgon kommer jag att ta det lugnt innan jag ska jobba.

När jag vaknar på morgonen tänker jag att jag inte alls är utvilad, att jag vill sova och längtar tills helgen för att sedan ändå gå upp och göra mig iordning.

Om jag var ett djur skulle jag vara en ekorre. Jag är virrig, speedad, har stora ögon och kan bli riktigt ilsken när jag väl vill.


This weekend
Hemska kvällsbilder längst upp, jag vet. Jag var bara tvungen att visa hur fint det är vid ån här i Uppsala på kvällen. Älskar deras belysning. Miriam och jag stannade vid ett ställe på vägen hem till henne. En liiiten pizzeria där det bara får plats tre bord, men goda pizzor har dem och mysigt är det ändå. Våra pizzor var goda, dock smakade Miriams banan trots att det inte var banan på. När hon väl frågade pizzagubben om det skulle smaka banan så gick hon just det udda svaret:" Ja, det ska det."

Vi gick i alla fall hem till henne och kollade på film. Det blev att se Prince of Persia. Jag blev överraskad, på ett bra sätt. Och nej, det var inte bara för att Jake Gyllenhaal var med och såg allmänt het och manlig ut samtidigt som han är en bra skådis och verkar vara allmänt trevlig. Handlingen var intressant, skådisarna var bra och jag störde mig inte på effekterna.

En annan film som jag fått se är Go Postal eller vad den heter. Också riktigt bra. Wierd, men bra. Hela helgen har i snitt varit slappig och allmänt härlig. Jag har fått vila ut, trots att jag gick upp tidigare än vad jag brukar på helgerna. Vi slappade, såg på film, pratade, spelade datorspel, åt och sov. Riktigt slappigt och skönt helt enkelt.

What are you looking at?


Jag har ju inte fotat systers katt Olliver på evigheter så det kändes som att det var tid för det. Jag är faktiskt riktigt nöjd, skärpan blev riktigt bra och det är väldigt viktigt för mig. Plus att Olliver är så himla söt, ser man att han vuxit? Han blir snart två år. Men lika busig är han dock.

There is hope for the hopelessSom ni ser så har jag ätit ett mål mat för ett tag sedan. Det blev köttbullar och pommes med lite mjölk, mums filibabba! Jag ser så himla seriös ut på bilderna, men det får jag väl göra då. God var maten i alla fall och nu är min mage full.

Jag kom hem för några timmar sedan efter plugget. Jag gick imorse med Miriam till skolan, kallt var det också. Förfrös mig nästan och mitt hår såg ut som svart spagetti med inslag av frost, enligt Miriam i alla fall. Hade jag varit Homer just då hade jag ätit upp mitt hår men jag kände inte för att imitera honom. Jag satt i alla fall hela första lektionen och hade som frossa, då min kropp började tina. När väl 20 min. rasten kom så gick jag till cafeterian och köpte mig en kopp med varm choklad, det värme skönt i kistan och jag frös inte längre som en tok. De två andra lektionerna flög förbi och jag åkte sedan hem hit.

Snart ska jag iväg till stan och möta upp Miriam. Hon vill ha med mig när hon ska köpa nya skor, som smakråd. Man får ju känna sig lite stolt att tösen vill ha med mig, alltid kul. Kan jag själv inte shoppa så är det bara kul att följa med när andra gör det. Efteråt sticker vi nog och äter för att sedan gå hem till henne och ha lite fredagsmys som nästan varje svensson ska ha ikväll.

In time we share our dreams, hope and fears


Killen kom förresten över och fixade duschen. Var nära på att krama om honom då jag blev så glad men jag hejdade mig, som en normal människa skulle göra. Man kanske skulle skrämt ihjäl honom annars. Första tanken var när han steg in:" Om han hade varit yngre.... humma" lite sådär farligt att tänka kanske men så får det vara.

Känns så himla skönt att inte ha massor av måste den här kvällen. Jag ska bara skriva lite i tidrapporterna sen inget annat. Så skönt!

Just a thought. . .

Jag är så avis, avis på folk som börjar leva sina liv nu och prövar sina vingar i livet. Vågar. Jag själv sitter här hemma och har ett vanligt svenssonliv, vilket jag på ett sätt föraktar och på ett sätt älskar. Jag älskar det för att det är tryggheten i att allt är som det alltid har varit, rutiner och traditioner rullar på som vanligt. Och på ett sätt är det samma anledning till varför jag avskyr det. Jag vill ut i världen, se och uppleva, pröva mina vingar och fullfölja de drömmar jag har och även skaffa mig nya. Jag vill bo utomlands, samtidigt som det skrämmer mig. Det finns så mycket som jag vill göra, men som jag antingen inte tror ska kunna ske eller är rädd för att det inte ska gå som jag vill.

Men jag tänker inte låta rädslan styra, eller människors åsikter. Jag tänker göra det jag vill, för om jag inte gör det så kommer jag ångra mig. Och det om något är väl det värsta?

It is all that I can doDuktig är ordet på mig idag, oh yes. Först: hade sista lektionen i "Ekonomisk Frihet" med Carl- Gustav Severin och sedan hade vi prov i det. Provet gick jättebra även fast jag inte pluggat, och på memoreringsverserna så hade jag full pott trots att jag lärde mig dem samma dag. Jag känner mig faktiskt lite skillad, men bara lite.

Jag gick sedan hem och gjorde iordning lite mat samtidigt som jag läste min IKON- tidning som kommit hit idag. När jag hade diskat upp det jag använt så dammsuger jag i snitt hela lägenheten, skickar äntligen iväg felanmälan angående duschslangen och tar sedan och går ut med sopporna. Vad som tagit åt mig? Har ingen aning, måste ha varit att det blivit så lortigt här hemma att det satte igång en städmani. Fast den större disken och mitt rum har jag inte rört, kände inte riktigt för det och sedan är jag lite för seg för det just nu.

I will make it... just wait until tomorrow


weheartit

Jag sitter och har en skål med fil och banan bredvid mig, sedan ska jag äta en clementin. Jag är helt slut i huvudet och känner mig inte alltför kry där uppe. Jag kom hem från jobbet för kanske en halvtimme sedan och jag känner att det inte är så bra. Jag pratade med mamma på bussen hem och jag fick goda råd, som alltid. Mammor är bäst när man behöver dem som bäst, då är det bara att ringa. Thank you, mom. Anyway, jag har prov imorgon och jag har ärligt inte pluggat. Bra? Ehm, nej inte direkt. Men jag har bra ursäkter: jag har varit helt slut. Fysiskt. Jag ska snart lägga mig i sängen innan jag somnar här vid laptopen.

What about valentine's day?

Jag skrev aldrig om vad jag gjorde på alla hjärtans dag, so hear it goes.

Eftersom jag är singel och Miriam också är det så bestämde vi att vi ska fira tillsammans, dessutom då de närmaste runt oss har partners. Efter skolan så gick vi in till stan och åt på China River - den bästa kinarestaurangen i Uppsala enligt min åsikt. Jag älskar den restaurangen och deras buffé. Vi satt och snackade, mycket skratt blev det och magen proppades full.

På vägen hem så köpte vi massor av gott och stack sedan hem till henne. Vi satte först på Törnrosa, som en gullig och lättsmält film för början av kvällen. Åh, Disney lyckas då alltid med sina söta kärleksfilmer. Det blev att äta lite kakor, choklad och cola. Vi satte sedan på The Phantom of the Opera, vilken jag inte hade sett innan(I know, shame on me). Efter bara två minuter så älskade jag den. Musiken, skådespelarna och handlingen. Den var vacker, spännande och sorglig. Det sköna med dagen var att jag inte alls var nere, som man skulle kunnat känna sig. Utan istället så njöt jag av att jag firade med en underbar vän. För vem bestämde att alla hjärtans dag bara skulle vara om kärleken mellan par och inte mellan vänner? Vi hade i alla fall jätteroligt och det är det viktigaste för mig.

I know that people say that we never gonna make it

Nu har jag hunnit äta lite, lyssnar på musik och har läst lite bloggar efter att jag kom hem. Idag hade vi Christer Linebäck i "Blodsförbundet", otroligt bra men jag är inte förvånad alls eftersom det alltid är såhär bra. Jag ska slappa lite innan det blir jobb ikväll från klockan fem. Jag känner mig inte så peppad, är lite nervös då det är hos den nya familjen men för andra gången. Jag tror att det säkert kommer gå bra men det är ju ändå pirrigt. Det blir mest att planera hur de vill att jag ska jobba och så, och såklart jobba. Det sköna är att det bara är för några timmar så det blir nog inte så sent.

Small, but oh so annoying problem

- Min taklampa fungerar inte för att det är problem med någon utav sladdarna, måste ringa och fixa den för jag blir lika irriterad då jag försöker tända och upptäcker att den är trasig. Plus att det är irriterande när man inte kan läsa för att det är för mörkt.

- Vår duschslang fungerar inte heller, man måste hålla en hand där slangen ska sitta fast och en i handtaget för att det ska gå. En smärtande rygg får man efter det, plus är det lika irriterande varje gång man glömmer bort det. Det har gått så långt så att man drar sig för att duscha, a big no no. Sen att ringa för de här två problemen vill jag inte heller då jag hatar att ringa, speciellt när det gäller folk jag inte känner och när det gäller service. Jag är helt enkelt för feg.

-Jag hittade inte min mobil igår så jag trodde jag glömt den hos Miriam. På kvällen inser jag att min väckarklocka har dött och vi har inga batterier, och min mobil var ju inte hemma. Jag får låna min systers gamla mobil som hon fortfarande har kvar. Nu på morgonen så hade jag inget laddat busskort och ingen mobil att betala med. Jag försöker betala med mitt visakort i deras automat, som blinkar "Oläsligt kort". Jag får tigga mig på bussen som varnar för att det kan bli kontroll och då ryker det 1200 spänn. Åker in och ska testa maskinen inne i stan, den blinkar "ur funktion" och jag får gå till deras kontor på stationen där det är minst sex stycken före mig och segar. Jag får till slut min biljett och åker till skolan. Senare ser jag att min mobil hela tiden legat i min väska. Jag kan säga att jag hatade mig lite sådär just då.

I-landsproblem? Eh, ja.

It's the time before you go up that is the hardest


Zzzzså trött. Har velat sova sedan flera timmar tillbaka. Funderar på att lägga mig i sängen med datorn i knät. Så att jag kan vila samtidigt. Fast jag borde också pluggläsa. Mummel mummel...

And when I stop thinking I'm beginning to understand that God does not care about how straight I can go


I feel cosy in this cold landscape


Efter att snön kom tillbaka till Uppsala efter några dagars slask så kom även kylan med efter ett tag. Vad jag vet så var det -20º igår. Jag har gått till skolan de här två dagarna så kylan satte sina spår. Mitt hår frös till, min halsduk gjorde detsamma, mina ögonfransar fick sig en frostmascara och mina kinder blev kylbitna. Men det var en sådan kyla som jag faktiskt tycker lite om, på ett udda vis. Fast lite vår skulle ju såklart inte skada, även fast det bara är februari.

I have been told that pictures can tell more than a thousand words

Jag vet, inga inlägg på hela helgen men det har sina förklaringar. Istället får ni en liten bild-uppdatering var som hände på fredagskvällen och lördagen.

Fredagskvällen

Jag kom hem till Miriam efter att ha känt mig mycket bättre, jag försökte bland annat mig på att göra en version av mammas grönsakssoppa.
Den blev inte som den var tänkt men den var inte alls så tokig som jag trodde den skulle bli.


Miriam bakade under tiden Marängkakor, som vi skulle ta med till Sofias födelsedagsfest som var dagen därpå. Jag fick hjälpa till lite med marängen.
Dock tog det minst dubbel så lång tid för mig att vispa den då vi först glömde att ha i socker. Marängen blev bra och mina armar var rätt trötta efteråt,
men vad gör det? Det var ju rätt kul nu såhär efteråt.

Lördagsmorgonen


När vi hade vaknat och stigit upp så funderade på vad vi skulle äta för frukost. Vi bestämde då glatt att vi skulle göra pannkakor. Miriam fick göra smeten, då hon även passade på att göra den lite i amerikanska stuket, och jag fick uppgiften att grädda dem. Det blev fina pannkakor och sådär halvt tjocka, vilket gav ett stort plus på smaskigheten. Vi satte oss i en av sängarna och såg på El Dorado, som jag får erkänna inte sett mycket av(förutom några småbitar), och den var riktigt bra. Disney kan man alltid gotta sig i, hur gammal man än blir.

Senare på dagen duschade och fixade vi till oss och gick sedan bort till Sofias fest. Det var knytis så alla hade tagit med sig något att äta. Mycket prat, skratt och även lite underhållning - precis som en fest ska innehålla.

Soured milk is a food product, distinguished from spoiled milk


Fil, fil, fil. Filmjölk med banan och kanel har blivit ett craving för mig. Jag kan äta det som: frukost, lunch, middag, kvällsmat då det är så himla gott! Jag tog nyss en skål, mest för att det är bra för min smärtande och svidande mage men också då det är som sagt så pass gott.

Islander


When I wrote the words to the swan song


Såhär ser det ut utanför oss just nu


Guess what? Jag är hemma. Japp, det blev inte bättre idag, jag kände av det redan igårkväll. Just nu är jag riktigt svag och mitt huvud känns som en tryckkokare. Plus att jag såg att jag var alldeles blek i ansiktet när jag gick förbi spegeln imorse. Magontet har försvunnit lite, vilket är tur. Det förvånar mig inte om det är magkatarren som kommit tillbaka lite. Men jag ska inte deppa, det hjälper mig ju inte direkt för att bli bättre. Jag har precis tagit en clementin och ska ta lite vindruvor för att få i mig lite energi.

I have no time for unserious guys, I want real stuff

Uttråkad och trött. Jag ska strax bege mig till affären för att veckohandla, det underhåller mig väl för en stund.

Stupid snow, why can't you stop annoy us?


Alltså nej, nu är jag trött. Trött på den här snön! Jag vill ha vår, inte snö! Hallåå! Åh, det som var så fint imorse och nu så vräker det ner snö. Dumma Norge som skickar över oväder på det sättet. Kan ni inte skicka lite sol istället, såsom goda grannar ska göra?

Look out the window and tell me: what do you see?


One life, you got to do what you should


Jacka: Fjällräven, Halsduk: Gina Tricot, Väska: Second Hand, Oversize-kofta: Vila, Klänning: Vila, Kängor: H&M

Jag kom upp imorse! Yes, finaly!
Jag kom äntligen iväg till skolan, och vad det känns skönt nu. Vi hade ett nytt ämne med Svante Rumar och lektionerna flög som förbi. Mitt humör blev bara bättre ju mer tiden gick. Nu har jag kommit hem och det känns som att jag ska sprängas av lycka. Tänk att skolan kan framkalla sådana här känslor. Jag är verkligen på rätt plats under rätt tid, och jag är så glad över det.

Let us try to be good now, shall we?

Jag ska borsta tänderna och fixa ansiktet innan jag lägger mig i sängen och läser. Nu blir det en tidig kväll för mig då jag inte vill riskera att det blir som imorse, plus är det skönt att lägga sig lite tidigare, då hinner man varva ner lite och somnar lättare.

Annie Leibovitz: Life Through a Lens


En förebild i fotografvärlden. Otroligt duktig och har tagit så många kända bilder.

I am still loving it


I took one step forward, and two steps back


Åh, jag blir så irriterad! Mobilen var ställd på alarm men tror ni inte att jag ändå inte vaknade?! Det brukar aldrig hända och såklart när jag verkligen vill gå till skolan så ska det bli så. Jag tror ärligt att kroppen sa ifrån, känner mig fortfarande helt slut, mest i huvudet. Det var inte så mycket att göra åt saken, i alla fall. Jag vaknade för sent och sedan så råkade jag somna om. Det blir att försöka imorgon istället.

I alla fall så ser jag ut sådär idag; slappig och sliten, ska ta en dusch senare har jag tänkt. Får se vad jag gör just nu. Jag ska väl äta något och funderar på att sätta på en film. Ska försöka att ta hand om kroppen lite, får hoppas att den nöjer sig med det.

Thoughts


You take it all but you never give


I'm sick of all this waiting


Snön har vräckt ner hela natten och såhär ser det ut utanför oss just nu. Jag som längtar till våren blev inte så glad när jag kom ut och fick se det här. Dock får man väl ändå säga att det är vackert.

It's time to ask yourself: how are you really feeling?

Alarmet på mobilen ringde halv sex imorse och jag var död, trots att jag la mig någonlunda i tid. Jag hade dock en väldigt orolig natt vilket förklarar det mesta. Vaknade om vart annat och drömde massor, vilket vem som helst kan förstå inte ger en ordentlig sömn. Huvudet har inte slutat värka efter igår och jag bestämde mig att: "Nej, jag klarar inte det här. Nu får jag faktiskt vara hemma och vila upp mig. Vad än folk säger." Jag menar, det är inte så att någon kan säga att skolan blivit lidande heller: proven går bra och jag har varit med på minst 90% av alla lektionerna som varit. Nej, jag ska ta hand om migsjälv idag.

I want to get lost in your arms


I don't need a man to feel good

Nu är jag äntligen hemma!
Skolan gick bra idag, även provet. Dock så fick jag en blackout på en viktig fråga så det drog ner resultatet med några poäng. Men det är godtagbart. I alla fall så hängde jag med Miriam hem eftersom att jag ändå skulle iväg och jobba på kvällen. Vi satt och pratade drömmar om att sticka iväg till London för att plugga. Det skulle faktiskt inte sitta helt fel, och om man inte pluggade så skulle det bara vara okej att jobba. Drömma kan man ju alltid. I alla fall så stack jag sedan iväg till den "nya" familjen för att jobba, nervös som man var. Men det gick faktiskt helt okej. Hon ska ringa imorgon och bestämma en tid för mig att komma och jobba igen.

När jag åkte hem så öste det ner snöblandat, usch. Nog för att jag gillar snö men nu är jag trött på den. Nu får våren gärna komma tidigt! Vill ha värme och sol. Jag ska nog ta en varm dusch innan jag beger mig till sängen, plus att jag ska äta lite kvällis.

I like the way you shake your hair


Nu är jag hemma efter jobbet, vilket känns riktigt skönt. Dert gick bra, som väntat. Bara jag kommer dit så brukar det gå bra så det är bara en hjärn-illusion. Nu blir det att slappa och plugga.

Once in every day, it should take your breath away

God morgon. Just nu sitter jag i min turban efter att ha tagit mig en välförtjänad dusch. Jag slappar innan jag ska sticka iväg för att jobba. Det blir några timmar nu på dagen och det känns skönt att få tjäna in lite pengar vilket alltid behövs. Dock känner jag inte riktigt för det, är trött och lite sådär i humöret. Fast det spelar ju ingen roll vad man känner, eller hur?

It's friday afternoon, the rain is pouring down


Just leave me and I'll be fine, as usual

Ibland undrar jag hur livet hade varit om allt var annorlunda. Om jag hade gjort andra val. Vad hade hänt då? Vad hade hänt om jag försökt mer, eller om jag bromsat in och förstått tidigare...

Den här kvällen kan jag inte säga är trevlig, eller snarare.... den är tråkig. Och jag är allt annat än stabil för tillfället. Jag funderar, tänker, samtidigt som jag ser på trean. Det är någon romantisk familjefilm. Passar mig inte alls egentligen, då jag inte känner för att se sådana filmer alls. Allting känns bara så fel för tillfället, allting känns bara dunkelt. Jag har en riktig deppkväll. Men det går säkert över snart. Som alltid.

I know that you won't ever leave me, at least I hope so


Skinnjacka: Emma Joelson, Halsduk: Gina Tricot, Cardigan: Gina Tricot, Oversize-tröja: Monki, leggings: Gina Tricot,
Strumpor: Gina Tricot, Väska: Second Hand, Kängor: H&M

Ursäkta den dåliga kvalitén på de två översta bilderna.

Nu är jag hemma efter att ha varit i skolan. Vi hade sista lektionen i "Finn din plats" med Urban Karlsson och efteråt så hade vi provet. Det gick faktiskt riktigt bra: 33 rätt av 37 totala! Jag behövde det efter "Israel"- provet som jag med nöd och näppe klarade. Resultatet gav mig en liten självförtroende-boost så nu mår jag riktigt bra. Efter skolan så skulle jag försöka ta mig hem. Såklart så hade det börjat snöa och jag skulle försöka få med mig cykeln hem också. Jag cyklade halva vägen sedan blev det för jobbigt med all snö.

Nu när jag är hemma så ska jag bara ta det lugnt, äta mat och eventuellt plugga. Vi får se vad som händer ikväll. Jag kanske drar ner till Street Mission eller något liknande, eller så blir det en hemmakväll.

The books have become my life

Nu blir det att försöka läsa lite ur boken inför morgondagens prov, plus att anteckningar ska läsas. Jag blir så sur på mig själv för jag skulle ha satt igång för flera timmar sedan. Man tycker ju att man kunde ha lärt sig, men det är väl bara att sätta igång nu. Förresten: jag klarade provet idag!

Dangerous roads can make you a roadkillMin dag började allt annat än bra.
Jag satte mig på cykeln och tog ett tramp, så vips ligger jag på backen. Det var svinhalt på parkeringen här utanför, det var som att någon hade spolat vatten och låtit det frysa på. Det var bara att sätta sig igen och försöka cykla. När jag kom ut på gärdet så är det en sväng och jag skulle försöka svänga, men jag svängde inte tillräckligt och vips så slirar cykeln och jag for fram och landade på backen, igen! Den här gången gick det inte lika bra. Jag hade skrapat upp händerna och mitt knä. Jag kunde knappt stå på ena benet och det var faktiskt nära att jag började gråta då smärtan kom så plötsligt. Snällt nog så kom en tjej fram och frågade hur det hade gått, och stannade kvar där tills hon såg att jag var påväg igen.

Jag cyklade vidare och började närma mig skolan. Jag ska över ett övergångsställe(ja, det var cykelväg så jag fick cykla över där), kollar om det kommer någon och cyklar försiktigt fram. När jag nästan precis börjar åka över så kommer en bil och nästan kör på mig. Hade jag cyklat lite mer hade han gjort det. När jag kommer in i korridoren så står jag och berättar allt för en klasskompis, kollar ner på mitt ben och ser att jag har världens bula mitt på benet.

Efter skolan så lämnade jag cykeln där och tog bussen in, jag vågade inte ta risken att halka igen plus att mitt ben gör ont. Folk på bussen kollade lite när de såg hålen i mina strumpbyxor och såren. Men ja, jag är nog inte den enda som har halkat idag. När jag kom hem var det att rengöra såren och nu har jag benet i högläge. Dock stramar det. Just min tur att råka illa ut. Jag och cyklar går inte ihop.

Enjoy it,boys. Because it won't last for long


Nu när jag kom hem så tog jag mig en skål med fil och skivad banan plus lite kanel på det. Ser inte så gott ut, men ni skulle bara veta. Sen orkade jag inte göra någon riktig mat, så det fick bli det enkla, goda och nyttiga istället. Sitter nu och ser lite OC-avsnitt. Länge sedan jag såg det.

How do I look?

Världens sämsta bild, men tänkte att det var så länge sedan jag la upp en sådan här bild så det får väl gå.
Hela outfiten är ifrån Gina Tricot, faktiskt.

Student: studying + dying


Weheartit


Jag har läst igenom mina anteckningar på min notebook och skrivit ner de viktigaste detaljerna som jag måste veta inför morgondagens prov. Fast jag ska läsa mer strax och även börja läsa på boken som ska vara utläst tills på fredag. Nej, jag har inte planerat det här så väl men det får gå ändå. Tur att humöret är på topp annars skulle det här vara en pain in the butt.

It's a beautiful day, don't let it get away


Bild från i höstas som jag inte visat


Idag är allt annorlunda - på ett positivt sätt! Jag cyklade från och till skolan idag, vilket ger ett poäng på det fysiska planet, jag hade Christer idag i "Blodsförbundet" vilket alltid är härligt, och mötet(som blev flyttat till idag) gick jättebra! Sen nu när jag kom hem har jag tagit mig en välförtjänad dusch. Humöret är på topp kan jag lova. Mina planer nu är att ta mig något att äta.

I said what I said and I meant it, but now I regret it


I need to stress down


Här är några bilder från TV- arbetet i helgen. Det var skönt att få åka hem, vilket jag inte gjort på väldigt länge. Mycket av tiden gick åt till att fota tv-arbetet, annars så var vi hemma och tog det lugnt. Miriam var med mig så det var rätt kul, då det var första gången hon var hemma hos mig.

Provet blev flyttat tills på torsdag istället, vilket känns mycket skönare. Jag hinner plugga mer och läsa i den andra boken också. En mindre rolig sak var att jag skrev in fel datum i min kalender för ett jobbmöte så chefen ringde mig och undrade vart jag var någonstans. Dock får det bli imorgon istället. Usch, det kändes som att jag skulle dö av skam. Jag verkligen hatar att missa tider. Det gör att jag får smått panik. Men nu är det eventuellt fixat och jag bad hundra gånger om ursäkt i telefonen till henne. Detta är ju ett resultat av stress och trötthet, vilket jag vetat ett tag. Det kanske är dags att börja ta hand om sig själv lite mer. Dock så är hela veckan är en riktig pluggvecka då vi har prov på torsdag, fredag och även på måndag. I need to pray for some guidance. . .